Додјелу “Оскара” води 13 познатих личности

Глас Српске
Додјелу “Оскара” води 13 познатих личности

Америчка Академија филмских наука и умјетности објавила је списак од 13 глумаца и познатих личности који ће бити водитељи 91. церемоније додјеле “Оскара”, која ће се одржати 24. фебруара у позоришту “Долби” у Лос Анђелесу.

Међу њима су Тина Феј, Вупи Голдберг и Бри Ларсон. На списку се налазе и Данијел Крејг, Џенифер Лопез, Крис Еванс, Шарлиз Терон, Теса Томпсон и Маја Рудолф.

Овогодишња свечаност додјеле “Оскара” биће одржана без домаћина водитеља први пут од 1989. године. Амерички комичар Кевин Харт одустао је од улоге домаћина због реакције на његове старе хомофобичне поруке на “Твитеру”. Посљедње двије године церемонију је водио комичар Џими Кимел.

- Одлучио сам да не будем водитељ додјеле “Оскара” јер не желим да одвлачим пажњу током вечери током које би требало да многи талентовани умјетници буду у центру пажње. Искрено се извињавам ЛГБТ заједници због мојих ријечи у прошлости - написао је Харт раније на “Твитеру”.

Овогодишњи фаворити за освајање најпрестижније филмске награде су филмови “Рома” мексичког редитеља Алфонса Куарона и “Миљеница” Грка Јоргоса Лантимоса који су освојили највише номинација, чак по десет. Поред њих, номиновани су и “Црни пантер”, “Црни припадник КККлана”, “Боемска рапсодија”, “Зелена књига”, те “Звијезда је рођена” и “Човјек из сјене”.

Након спекулација да чланови групе “Квин” неће доћи на церемонију додјеле, легендарни гитариста бенда Брајан Меј одбацио је тврдње да су он и његов колега из групе Роџер Тејлор одбили да наступе.

- Не! Никада нисмо одбили да наступимо на додјели “Оскара”. Ми смо пресрећни и поносни на то што је филм “Боемска рапсодија” добио пет номинација, и бићемо тамо у знак подршке - појаснио је Меј.

“Боемска рапсодија”, биографски филм о групи “Квин”, номинована је за “Оскар” у пет категорија, међу којима су номинација за најбољи филм и најбољег глумца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана