“Бомбардер” и “Dick is Dead” стижу у Бањалуку

Миланка Митрић
“Бомбардер” и “Dick is Dead” стижу у Бањалуку

Бањалука - Након одличне посјећености и одзива публике у марту прошле године, један од највећих андерграунд догађаја региона “BL Rising” ове године ће се, по други пут, одржати у просторијама бањалучког “Сити паба” 5. и 6. априла.

Догађај је посвећен искључиво ауторским бендовима, а ове године организатори су најавили осам бендова који ће раздрмати Бањалуку фантастичним звуком и то два хедлајнера и по три пратећа бенда за обје вечери.

Главна имена овогодишњег “BL Risinga” су хардкор бенд “Dick is Dead” из Добоја, који ће наступити прве вечери фестивала и славни спид/треш метал бенд “Бомбардер” из Сарајева и Београда, који ће бити главне звијезде друге вечери.

- Ове године жанрови су доста разноврснији за разлику од прошле године, шетамо од репа, преко панка и хард кора до метала, како би сви могли да задовоље своје укусе што се музике тиче. Ове године обје вечери имамо хедлајнера, а у питању су нашироко позната имена - навели су организатори.

Прве вечери уз “Dick is Dead” наступиће и алтернативни метал бенд “Reluctant” из Тузле, те нуклеарни треш метал бенд “Дегенек” и хип-хоп састав “Грин Булз” из Бањалуке. Друге вечери публика ће моћи да чује и треш/дет метал бенд “Futurephobia” (Сански Мост/Приједор/Бањалука), треш метал бенд “Cornix” и експериментал бенд “Doom Man” из Бањалуке.

- Свако вече ће уз хедлајнере наступити и по три бенда подршке. Као и прошле године, неки бендови ће први пут засвирати у Бањалуци, а некима ће ово уопштено бити први наступ и веома смо поносни што смо бендовима омогућили ту прилику - објаснили су организатори.

Посјећеност “BL Risingа” прошле године је била одлична и показала је да публика увијек радо долази да чује добру музику, те да подржи афирмисана имена, али и оне још неафирмисане ауторе.

- Публика нам ове године не долази само из разних крајева БиХ, већ су нам се најавили и страствени љубитељи добре музике из Словеније и Њемачке. Очекиваће их неколико сати сјајне забаве и квалитетне музике. За паузе између бендова и афтерпарти биће задужен Danger Zone Crew - нагласили су организатори.

“BL Rising” је настао прошле године и вођен је са два главна циља: прикупљање хуманитарне помоћи и пружање подршке ауторским бендовима.

За овогодишње издање минимална донација износиће седам конвертибилних марака, а почетак наступа обје вечери је од 20 часова.

Прво вече

“Dick is Dead”

“Reluctant”

“Грин Булз”

“Дегенек”

Друго вече

“Бомбардер”

“Futurephobia” “Cornix”

“Doom Man”

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана