Бојан Крижај отворио Фестивал 84 на Јахорини

Срна
Бојан Крижај отворио Фестивал 84 на Јахорини

Јахорина - Легендарни скијаш Бојан Крижај данас је на Јахорини симболичним спустом мира и пријатељства и паљењем фестивалског пламена званично отворио премијерно издање "Фестивала 84" у организацији "Егзит" тима.

Крижај, који је фестивалски пламен запалио оригиналном бакљом којом је упаљен и пламен на отварању Олимпијских игара 1984. године у Сарајеву, рекао је да му је изузетна част што је позван да отвори јединствени фестивал у свијету.


"Вјерујте да сам и данас имао трему, као и 1984. године када сам се обраћао у име свих спортиста", изјавио је легендарни скијаш.

Крижај је изразио задовољство што су на "Фестивалу 84" присутни гости из свих земаља бившје Југославије, додајући да се осјети дух сарајевске Олимпијаде.

Директор Олимпијског центра /ОЦ/ "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је да му је жеља била да се скијашима и гостима Јахорине омогући добра забава због чега се радило на довођењу "Егзита" на олимпијску планину.

"Поносни смо што је жЕгзитж одабрао баш нас за дестинацију зимског феситвала. На Јахорини од данас можете наћи спој скијања и добре забаве", поручио је Љевнаић током отварања "Фестивала 84".

Он је додао да ће од сутра у функцији бити све стазе, те гарантовано одличан спој скијања и забаве.

Љевнаић је изразио задовољство што је заинтересованост за фестивал већа од очекиване и да се Јахорина већ ове године вратила у европски врх ски-центара, те да је сада број један у региону.

"Продато је више од 10.000 карата, што значи да ће на Јахорини сваког дана бити присутно више од 10.000 скијаша што представља наш највећи успјех", напоменуо је директор ОЦ "Јахорина".

Љевнаић је захвалио за подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Влади и Министарству трговине и туризма Српске, "Егзиту" и скијашкој легенди Крижају.

Оснивач и директор "Егзита" Душан Ковачевић поручио је да се може много урадити када регион дише као једно, што је и мото "Фестивала 84".

"Када се споји дивља енергија Јахорине и луда енергија жЕгзитаж то ће резултирати журком за памћење", додао је Ковачевић.

Током премијерног издања "Фестивала 84" у организацији "Егзит" тима биће организоване дневне и ноћне журке на пет бина широм ове олимпијске љепотице.

Сутра ујутро почиње права олимпијска журка која ће трајати непрестано све до недјеље, 18. марта.

Олимпијски дух 1984. године биће оживљен на главној фестивалској бини - "олимпик мејн стејџу", на којој ће наступити нека од највећих имена свјетске електронске сцене, као што су "Сигма", "Ејжн даб фондејшн", Јорис Ворн, али и регионалне "Бед копи", "Форест пипл" и "Ван Гог".

Музички пламен на главној бини, која ће бити смјештена у великом монтажном објекту испред хотела "Бистрица" палиће се два централна дана фестивала, 16. и 17. марта од 20.00 часова, док ће програм трајати до 6.00 ујутру.

Након тога журка ће бити премјештена на "супер џи афтерпарти стејџу", који ће се налазити у клубу "Бистрица".

Програм на овој бини почињаће у раним јутарњим часовима и трајаће до 10.00 часова, а публици на Фестивалу ће се представити клупске звијезде попут Синише Тамамовића, Младена Томића, Вудија, Феђе Кнајда и Андреја Јелића.

На "Фестивалу 84" биће представљене три дневне зоне на ски стазама, а главна дневна бина налазиће се поред хотела "Вучко" која ће радити сутра и у суботу, 17. марта, од 11.00 до 17.00 часова.

"Вучко бину" ће предводити њемачки "хаус" маг Сандрино, као и водеће регионалне звијезде Марко Настић у сету са Дејаном Милићевићем, а наступиће и Кристијан Молнар, Александер де Функ и Афтер арер.

На бини "Адико џамп стејџ" током сва четири фестивалска дана биће представљени најбољи свјетски хитови уз популарна регионална ди-џеј имена.

На "свич стејџу", који ће бити смјештен на 1.560 метара надморске висине код ски-лифта Огорјелица, 16. и 17. марта од 10.00 до 17.00 часова представиће се најбољи хип-хоп, бејс и драм енд бејс извођачи као што су МР Мехикано, Меракон, Ди-џеј Соул, Хелем Нејс и Контра енд индиго, уз специјална гостовања извођача са главне бине.

За посјетиоце фестивала биће организован аутобуски превоз из Сарајева и са Пала сутра и у суботу од 20.00 до 23.00 часова, док ће посјетиоци, такође, организовано кући моћи да се врате 17. и 18. марта од 3.00 до 6.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана