Бијонсе најплаћенија пјевачица

Бијонсе најплаћенија пјевачица 22.11.2017 12:00 | Агенције

Посљедње двије године Тејлор Свифт је била прва на листи највише плаћених пјевачица, а сада ју је смијенила поп дива Бијонсе, која је за годину дана зарадила 105 милиона долара.

Америчка пјевачица Бијонсе је прошле године објавила дуго очекивани албум „Лемонаде“, након чега је услиједила свјетска турнеја.

Иако је због трудноће и рођења близанаца морала у потпуности да се посвети породици и да одмара, музичарка је у исто вријеме сабирала велике успјехе. И управо они су је довели до првог мјеста на листи најплаћенијих пјевачица коју је објавио чувени „Форбс“. Према томе, пјевачица је од јуна 2016. до јуна ове године зарадила укупно 105 милиона долара.

Одмах иза ње налази се Адел која је одржала свјетску турнеју. Иако је није одрадила до краја, она је успјела да заради чак 60 милиона долара.

Тејлор Свифт која је сада заузела треће мјесто. Њена зарада се процјењује на 44 милиона долара, а очекује се да ће објављивањем новог албума у наредној години зарадити много више.

Дама раскошног гласа Селин Дион је остварила велики пословни успјех ове године. Зарадила је 42 милиона, што ју је котирало на четврто мјесто „Форбсове“ листе. Одмах иза ње се налази Џенифер Лопез, са 38 милиона долара.

На шестом мјесту је Доли Партон, 71-годишња пјевачица која је зарадила 37 милиона, а слиједе је Ријана (36 милиона), Бритни Спирс (34 милиона) и Кети Пери (33 милиона).

Посљедње, односно десето мјесто заузела је Барбра Стрејсенд са 30 милиона долара.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица