Бебек хитовима распјевао Бањалучане

Александра Глишић
Бебек хитовима распјевао Бањалучане

"Опрости ми што те волим, Бог ме казнио, дао ми је да те видим, па те узео", пјевала је углас публика у Бањалуци на концерту Жељка Бебека и бањалучких и вараждинских тамбурашких оркестара.

Звијезда музичке сцене бивше Југославије Бебек је наступио у суботу увече на тврђави Кастел, а бројна публика је доказала колико воли његове пјесме, али и оне које су настале док је био члан култног бенда "Бијело дугме".

Прави музички времеплов, састављен од хитова као што су "Кад бих био бијело дугме", "Сањао сам ноћас да те немам", "Селма", "Има нека тајна веза", подигао је на ноге оне које су слушали Бебека на почетку каријере, али и млађе генерације, које нису биле рођене у то вријеме.

Исто одушевљење изазвале су и Бебекове пјесме "Синоћ сам пола кафане попио", "Да је среће било", "Шта је мени ово требало", "Тијана", "Жута ружа с Дунава", "Лаку ноћ, свирачи".

- Направио сам овај концепт у сарадњи са диригентима ова два дивна оркестра, мојим пријатељима и сматрао сам и да у Бањалуци, као и у Загребу, Новом Саду, Торонту публика има право да чује оно што је одабрано са њихове стране. Зато изводим композиције из времена када сам био солиста, али и најновије пјесме са ЦД-а који је недавно објављен - рекао је Бебек.

Идеја је, каже, потекла од продуцента за традицијску културу из Вараждина Тибора Буна.

- Чули смо се и договорили да будем гост на једном њиховом концерту. Направили смо сјајан концерт и схватили да не треба да будем ја њима гост, као ни они мени, већ да радимо заједно. Пјевање уз тамбуру пробао сам на Тамбурица фесту у Новом Саду. На тој манифестацији упознао сам предсједника бањалучког Градског тамбурашког оркестра Споменка Гузијана - испричао је Бебек.

На бањалучкој сцени отпјевао је 40 година каријере у којој је снимио бројне дуете, а међу њима посебно издваја дует са Оливером Драгојевићем "Ако волиш ову жену".

- Та пјесма је нешто посебно. Након ње, више немам потребу да снимам дуете - казао је Бебек.

Уз "Бебек бенд" пред бањалучком публиком наступио је тамбурашки оркестар, који је чинило око 70 свирача из Вараждин и Бањалуке.

Дириговали су диригент тамбурашког оркестра из Вараждина Тибор Бун и умјетнички руководилац и диригент Градског тамбурашког оркестра Бањалука Златан Мирић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана