AC/DC ипак не иду у пензију?

index.hr
AC/DC ипак не иду у пензију?

Фронтмен легендарне аустралијске рок групе AC/DC, Брајан Џонсон у интервјуу за британски Телеграф, демантовао је гласине да бенд одлази у пензију након што је потврђено да 61-годишњи гитариста Малком Јанг има озбиљних проблема са здрављем и иде на одмор.

 Џонсон је открио да бенд планира да се нађе и напише материјал за потенцијални нови албум.

"Дефинитивно се окупљамо у мају у Ванкуверу. Узећемо гитаре, подићи буку и видјети да ли неко од нас има идеје или већ спремне мелодије. Ако се ишта догоди, снимићемо то", рекао је.

Нагласио је да Јангова болест не значи крај пута за бенд. "Не бих желио да нагађам о будућности. Не одбацујем никакву могућност. Један од чланова пати од исцрпљујуће болести, али не желим о томе превише да причам. Веома је поносан и жели приватност. Пријатељи смо већ 35 година и он је мој узор", рекао је Џонсон.

Поводом обиљежавања 40. годишњице њиховог постојања, бенд је планирао турнеју која би подразумевала 40 концерата на 40 различитих бина.

"То би био супер начин да се опростимо", рекао је Џонсон. "Радо бисмо тако нешто урадили. Али, то сад виси у ваздуху. AC/DC су као породица. Држали смо се свог кроз осамдесете и деведесете, када су људи говорили да треба да промјенимо нашу одјећу и стил. Али нисмо и људи су схватили да смо прави", закључио је он.

Раније је о Јанговим проблемима са здрављем причао његов пријатељ, фронтмен аустралијског бенда Чоирбој Марк Гејбелс, који је утврдио да се, "њему чини да Јанг више неће моћи да наступа".

Нагађало се да је Јанг имао мождани удар. Нагађања око његовог здравља довела су до гласина да је бенд на прагу да оде у пензију, што је Џонсон сада демантовао.

Бенд је у саопштењу за јавност потврдио да 61-годишњи гитариста због болести неће неко вријеме наступати.

"Након 40 година посвећених групи, гитариста и један од оснивача AC/DC-ја Малком Јанг узима одмор због болести. Малком захваљује фановима широм свијета на њиховој непрестаној љубави и подршци", рекли су у саопштењу и замолили да се за то вријеме поштује приватност како Јанга тако и његове породице.

"Бенд ће наставити да ствара музику", написали су.

Аустралијске легенде претходно су "преживјеле" смрт свог пјевача Бона Скота који је умро 1980. након ноћи тешког опијања у Лондону, а на том мјесту га је заменио Џонсон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана