Тибетански хороскоп открива: Ово је ваш пут ка срећном и уравнотеженом животу

Б92
Тибетански хороскоп открива: Ово је ваш пут ка срећном и уравнотеженом животу

Тибетански хороскоп се темељи на вjеровању у дванаест „путева до мудрости", а свако од људи у зависности од датума рођења има свој „пут мудрости", циљ и кармички задатак, који ће морати да оствари у свом животу.

Прочитајте и сазнајте да ли се проналазите у овоме.

Ован – реинкарнација

У животном циклусу значи прошле животе. Он је херојски змај који се бори против унутрашњих демона и спољних искушења. Има енергију и агресивност Марса. Бјежи од монотоније и размишљања. Требало би да ради у друштвеним звањима кроз која може да побољша себе и модификује егоцентричност.

Карма: треба живјети у садашњости, сагледати свој унутрашњи живот, медитирати, пронаћи весеље, поднијети живот и када није ружичаст. Треба заборавити неуспјехе и гледати напред. Тако ћете досегнути тајни кључ свемирског мира.

Бик – стварање духа

Представља раст, схватање мудрости. Штити га Венера, земаљска љубав, мајка љепоте и уметности. Ствара сигурност јер има искуство прошлих живота, али стварање духа покреће контакт са унутрашњим животом.

Карма: акција не зависи од посла, него од психе. Ватрена природа крије несигурност. Бикове не мотивише сигурност него сумња. Конзерватизам могу побједити контролисањем своје енергије. Само тако наћи ће унутрашњу сигурност.

Близанци – психичка и духовна еволуција

У животном кругу представља сазнање и интелигенцију, дуализам: духовну еволутивну свијест и земаљско познавање стагнације. Код њих доминира Меркур, због чега су друштвени, спретни, пријатни, пажљиви, знатижељни, покретљиви, интелигентни, лажљиви, нестални, имају добру меморију али ништа не приводе крају. Иако осјећа потребу да се развије духовно, никад неће наћи мир.
Карма: нестабилан је, осцилира у расположењу. Ако у остварењу великих циљева остане реалан, моћи ће да савлада контрадикторност. Треба медитирати, одлучити се, ријешење проблема је ближе него што изгледа.

Рак – рођење човјека

Представља знање, инкарнацију духа у физичком свијету. Психичка инкарнација је при крају, почиње физичка. Симбол је материнства, тијела, осјећаја, свемир жене. Да би се заштитио, држи све у себи као у затвореној кутији. У породици проналази духовне вредности, али након дуге и стрпљиве медитације, кад напокон схвати гдје је извор живота. Превише вјерује у свемир, жели да продужи дјетињство, тражи пажњу, вјерност, непрекидне доказе љубави.

Карма: посесиван је, жели да буде у центру пажње, превише је ауторитативан и сви ће побјећи од њега због страха да му не падну у руке.

Лав – универзална свијест

Представља синтезу између свијести и реалности. Човјек је срце, микрокосмос. Лав учествује у материјалном свијету, жели успјех и да стално доказује да је вођа. Успјеће кад побједи завист, потребу да му се диве, гурманство и сензуалност.
Карма: осјећа се као центар свијета. Ако не управља добро енергијом, може да поремјети развој своје личности, претера у егоизму. И најсигурнији Лав може да изгуби здраву памет. Кад се то догоди, треба стати, слушати и учити од других. Треба служити другима: само тако ће успоставити кохезију свијести и стварности.

Дјевица – материја, рад, физички свијет

Жељела би да се врати у дјетињство. Њом доминира Меркур. Однос са стварима је истовремен, прима и зање. С годинама се развија критички дух који свему приговара, никад није задовољна. Често касни на „воз". Невоља лежи у претераном злопамћењу. У анализирању је непристрасна.

Карма: ако жели да сазри духовно, треба да престане да се бави собом, почне да брине о другима. Треба да се отвори великим идеалима човјечанства.

Вага – осјећајна експанзија

Тражи равнотежу између материје и духа. Треба да се одлучи за склад или несклад. Амбиција се смањи само у случају ако пронађе коме ће се свиђати. Мирног је темперамента, активна, без претеривања – срећна комбинација друштвеног живота. Треба пронаћи универзално знање.
Карма: ово је најнестабилнији знак Зодијака, осјећајност је велика. Може да се вине у висине, али и уништи динамику. Равнотежа је: не дозволити да се затворите у властиту статику, него рискирати и узнемирити саму себе.

Шкорпија – жеља за вјечним животом

Она је конфликт духа и материје (душе и секса), привлачна је, све треба служити задовољству особе, покреће се да би освајала. Жеља за животом је продужена, присутни су: егоизам, љепота, сензуалност и посесивност. Жели да ужива у земаљским страстима, а привлаче га духовне висине. Може да се изгуби у неконтролисаним сексуалним импулсима. Унистава својом критиком, боји се смрти. Негативна Шкорпија уништава сама себе.

Карма: научите да штедите енергију, не претјерујте, закочите ентузијазам. Прави циљ живота је логичан разум; контролишите деструктивну снагу у себи.

Стрелац – етапа сазријевања

Представља побједу борбе између духа и материје. Задовољан је. Кад одлучи да престане да дијели правду на свијету, добиће снагу да постане протагонист божанског закона. Може да живи у друштвеном животу и еволуира изнутра. Жели да посједује материјална добра, ужива у земаљском успјеху, али је великодушан. Прети му враћање уназад.
Карма: не би требало да покушавате да сазнате све по било коју цијену, не губите енергију на милион ствари. Унутрашњи мир се постиже смиреноћу и алтруизмом. Стрелац није обичан знак, не треба да се троши тамо гдје није потребно.

Јарац – познавање супериорног знања

Успјех долази кроз искушења. Сиромах (просјак, пророк) посједује кључ за познавање граница земаљске душевности, зна да заврши процес реинкарнације. Само он зна циљ свог пута, ради у тишини, траје у времену, живи у самоћи. Да би се развио, треба да контактира с људима.

Карма: жели да се наметне, што може бити цинични деспотизам мегаломаније. Енергију треба да усмјери у висине, према спиритуалном сазнању. Само тако може ући у срце збивања.

Водолија – свијест избора

Окренут је другима, узима одговорност на себе, одговара за своје поступке, он је одрастао човјек. Нема илузија и не може да затвори очи пред стварношћу. Управља сам својом кармом, прави пријатељ, треба да ради у звању гдје долази до изражаја друштвени интерес. У Водолији су уједињене све енергије: дуалност и унутрашњи конфликти. Он је иницијатор, бесмртан, познаје интелектуални механизам духа. Поклања себе, што људи знају да цијене.
Карма: има у себи огромно богатство љубави, а стално живи у страху да ће га сви напустити и издати, чак и најбољи пријатељи. Не могу сви да схвате величину Водолије. И превише љубави понекад је убитачно.

Рибе – повратак свијетлу

Представља синтезу поновног рођења. Рибе су дјеца мора, живе у океану. Саме су, али се сједињују са свемиром. Добро се сналазе у божанском, а да при том не губе своју личност. Треба отворити врата која воде у свемир. 12. знак је симбол смрти јер се особа опрашта од земаљског живота и улази у воде свемира. Кад престане физичко дисање, ствара се ново тијело. Циклус је завршен, човјек је пред смрћу али универзална психичка свијест започеће нови циклус учења.

Карма: треба се препустити мору да би се стигло на врх вала. Дуг пут који започиње биће пун тешкоћа, па би Рибе требало да одаберу најлакши. Кроз општу љубав досећи ће комплетну емоционалну обнову.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана