САД гасе HAARP

Independent
САД гасе HAARP

HAARP - војно постројење окривљено за неке од највећих природних катастрофа на свијету, биће угашен, пише британски лист Independent.

Влада САД изјавила је да ово постројење које проучава атмосферу више није потребно земљи.

Теоретичари завјера тврде да САД могу да користе HAARP за модификацију времена, онеспособљивање сателита и контролу људског ума.

До сада је постројење окривљено за чудне временске прилике, природне катастрофе и болести као и за индустријске несреће попут катастрофе која је задесила спејс шатл Колумбија.

Они истичу патент који је поднио један од кључних научника који је радио на овом пројекту прије своје смрти и у ком стоји да је уз помоћ HAARP-а могуће контролисати и модификовати вријеме.

Ове теорије завјере чак су довеле и до саслушања у Европском парламенту.

Теоретичари завјера тврде да је његова сврха изузетно мистериозна за научно необавјештене особе, док власти у САД тврде да се постројење користи за проучавање природних процеса у јоносфери – регији горње атмосфере, у нади да ће довести до стварања боље технологије радио комуникација.

HAARP ће бити затворен након завршетка посљедњег пројекта средином јуна а цио процес ће спровести још један миљеник теоретичара завјера – Агенција за напредне одбрамбене пројекте (DARPA).

На оперисање овог система годишње се потроши 5 милиона долара а цијена његове изградње износила је 280 милиона долара.

Сазнајте шта је стварно HAARP

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана