Сања Дамњановић, рукометашица Србије: Још увек смо гладне победа

Душан Репија
Сања Дамњановић, рукометашица Србије: Још увек смо гладне победа

Бањалука - Једна од најбољих рукометашица свијета Сања Дамњановић синоћ је договором селектора Републике Српске и Србије Раде Унчанина и Саше Бошковића једно полувријеме играла у дресу Српске, а друго у свом матичном у којем је освојила сребро на прошлогодишњем Свјетском првенству.

Није случајно што је баш Дамњановићева, уз Андреу Лекић играла у обје репрезентације, пошто је њена мајка поријеклом из Кисељака.

- Углавном кажу да си ти из места из којег ти је отац. Моја мајка је из Кисељака и један део мене је са ових простора. Сви смо ми наши. Немам често прилику да посетим мамин крај, али свака посета значи. Невероватно је да тек сада први пут гостујемо у Бањалуци - рекла је Дамњановићева.

Ипак, одличној рукометашици ово није био први долазак у Бањалуку, пошто је као члан Наисе и Зајечара три пута учествовала на Светосавском турниру и од тада носи врло лијепе успомене из овог града.

- Ипак, овај меч је нешто посебно. Играли смо синоћ пре бих рекла, једне са другима него једне против других, јер на наше пријатељице из Републике Српске не гледамо као остале ривале. Ипак је ова утакмица нешто посебно, поготово што је хуманитарног карактера - рекла је Дамњановићева.

Она је уз Андреу Лекић и голмана Катарину Томашевић била можда најзаслужнија за сребро освојено прошле године у Београду на свјетској смотри. У децембру дјевојке Саше Бошковића учествују на Европском првенству, које се игра у Хрватској и Мађарској, а Српкиње су у групи са Француском, Црном Гором и Словачком.

- Утакмица против Српске означила је почетак припрема. Већ данас путујемо у Умаг на врло јак турнир на којем ћемо играти против Немачке, Пољске и Хрватске и ови мечеви много ће нам значити као припрема. Видећемо где смо шта смо, да поправимо оно што је било лоше, а надоградимо оно што је добро. Свака група је тешка, не желим рећи да је теже Европско од Светског, али је сигурно у том рангу. Биће тешко, многи говоре да смо освојили сребро на Светском зато што је играно у Србији, па ћемо покушати да им докажемо да знамо играти и у иностранству. Још увек смо гладне победа и надам се новој медаљи - закључила је Дамњановићева.

 

Виборг

Већ другу годину Сања Дамњановић са великим успјехом игра у најбољем клубу Данске Виборгу.

- После играња у Србији, Хрватској и Словенији, ово је први пут да сам далеко од куће, али не кајем се. Лако је се снаћи у организованој земљи и клубу у којем је све посложено. Прошле године смо освојили првенство и Куп купова, тако да је била и више него успешна сезона. Ове године смо директно у Лиги шампиона, апетити су и даље велики и циљ је догурати што даље у сваком такмичењу - рекла је Дамњановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана