Nejmar duplo skuplji od Pogbe

Agencije
Nejmar duplo skuplji od Pogbe

Pariz - Čelnici PSŽ-a spremni su da prekinu iznenađujuće miran prelazni rok i na adresu Barselone uplate nevjerovatnih 222 miliona evra za usluge Brazilca Nejmara.

Toliko iznosi ugovorna klauzula odličnog fudbalera koji bi postao više nego duplo skuplji od Pola Pogbe. Mančester junajted je za Francuza platio 105 miliona evra, što je mnogo manje od iznosa Nejmarove klauzule. Flert sa Kilijanom Mbapeom nije doveo do ozbiljnih pregovora, a transfer Pjera Emerika Obamejanga se izjalovio pa su Arapi na čelu "svetaca" odlučili da krenu po najveći mogući plijen. U Barseloni su veoma mirni kada je u pitanju Nejmarova budućnost, uvjereni da ovaj 25-godišnji igrač ne planira odlazak iz Katalonije. Kako piše "Marka", Brazilac bi mogao da pređe u Pariz sa željom da postane legenda kluba, što nije lako u Barseloni gdje su sva svjetla uperena ka Lionelu Mesiju. Prije dvije godine odlični napadač nije ulivao sigurnost navijačima kada su ga novinari pitali o ostanku u Barseloni pa je i to informacija koja daje nadu Parižanima. Rastanak sa Barsom potkrepljuje i izjava njegovog oca i agenta Nejmara seniora koju je dao prije mjesec kada su ga pitali o budućnosti njegovog sina na "Nou kampu".

- Ukoliko ne budemo imali komfornu situaciju za rad, onda ne možemo ostati u Španiji - rekao je Brazilčev otac.

Ranije je Real ozbiljno nastojao da najvećem rivalu ukrade jednog od najboljih igrača, ali je taj posao pao u vodu. Nejmara sada zastupa otac, Nejmar senior, a ne agent Vagner Ribeiro koji je rado pregovarao sa zainteresovanim klubovima, između ostalih, i sa predsjednikom PSŽ-a Naserom el Kelaifijem.

- Pričali smo dva časa i Nejmar je bio uzbuđen. Bio bi najvažniji igrač ekipe, što nije slučaj u Barseloni - rekao je Ribeiro prošle godine.

Očigledno je da bogati klubovi vide šansu da kupe Nejmara zbog toga što ne može da izađe iz Mesijeve sjenke i kao glavni argument, pored novca, nude mu lidersku ulogu. Godinama Barselona odolijeva interesovanju drugih klubova, ali ako PSŽ zaista pošalje ovu astronomsku, do sada neviđenu ponudu u svijetu fudbala, Nejmar bi mogao da postane "svetac".

Stigli Alveš i Berćiće

PSŽ je prilično neaktivan ovog ljeta, jer su do sada stigla samo dva igrača. Dani Alveš je došao bez obeštećenja, dok je lijevi bek Juri Berćiće plaćen 16 miliona evra Real Sosijedadu. Ovakvo mirno ljeto iznenađuje zbog toga što su Parižani ostali bez titule prošle sezone. S druge strane, klub će napustiti Hatem Ben Arfa i Gržegorž Krihovijak na koje trener Unaj Emeri više ne računa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana