Željina mladost nema limite

Ivan Dragičević
Željina mladost nema limite

Banjaluka - Mlada, poletna ekipa banjalučkog Željezničara pokupila je simpatije prvoligaškog karavana Republike Srpske poslije šest odigranih kola u debitantskom nastupu u ovom rangu.

Tim sa velikim potencijalom i izuzetno jakom omladinskom školom, prvi put se dokopao Prve lige i sada sigurno drži poziciju na sredini tabele. Trener i igrač Branislav Krunić na raspolaganju ima ubjedljivo najmlađi tim sa jedva punoljetnim sastavom, a fudbalska javnost mogla se uvjeriti da je riječ o veoma talentovanoj generaciji. Ističu se štoper i reprezentativac Srbije Jovan Vladimir Pavlović, kapiten Dejan Bosančić i ubitačni napadač Bojan Marković, koji predvodi prvoligaške golgetere sa četiri pogotka, a sa više od 60 golova bio je najbolji strijelac Druge i Treće lige Srpske. 

- Gotovo cijeli tim ponikao je u našoj školi, koja je nedavno proslavila deset godina postojanja. Ove utakmice predstavljaju veliko iskustvo za moju premladu ekipu. Radimo postepeno, ne preskačemo stepenike i usmjereni smo na afirmaciju naše djece, a naravno i postizanje rezultata. Jedno bez drugog ne može, kvalitet fudbala mora biti visok i cilj nam je da igramo Premijer ligu sa našim igračima. To jedino može uz kvalitetan rad, počinjemo sa petogodišnjom djecom, pratimo njihov biološki razvoj, a samim tim i fudbalski. Napretkom djece razvijaće se i klub, a na nama je da stvorimo uslove kako ne bi kaskali ni u čemu - rekao je Krunić.

"Željo" je u prethodne dvije sezone nezaustavljivo protutnjao do Prve lige i bez pravog konkurenta došao do ovog nivoa. Veliki je to uspjeh, s obzirom na mladost i neiskustvo ekipe, ali i jasna potvrda njihovog dragocjenog talenta. Nije to ostalo nezapaženo od strane bogatijih klubova, koji su bacili oko na neke igrače.

- Svakako da ima zainteresovanih klubova, do sada im je smetnju predstavljalo što smo igrali u nižem rangu, a ne bih se iznenadio da nas u zimskom prelaznom roku napusti neki fudbaler. Ne plašimo se takvog epiloga, jer imamo spremne nasljednike. Sve ide postepeno, ali brže nego što smo očekivali. Djeca su strašno disciplinovana i posvećena, iznenađen sam kako prihvataju neke stvari. Apostrofiram im da u njihovom uzrastu nisam razumio neke stvari kao što ih oni sada shvataju i tu su u prednosti. Konstantno im to ponavljam da bi imali motiv i nešto dostigli pa neka to bude minimum moja karijera - dodao je Krunić.

Dug prema fudbalu

Bivši fudbaler Leotara, Borca, Toma, Moskve i drugih Branislav Krunić imao je bogatu karijeru, a sada je u ulozi trenera-igrača.

- Fudbal mi je u krvi, dao mi je mnogo pa osjećam potrebu da mu vratim. Želim da ovim momcima prenesem znanje, razvijam se kao trener i moram da napredujem kao što se i oni razvijaju. Završio sam fakultet sportskih nauka, u procesu sam za dobijanje UEFA Pro licence koja je najviši trenerski stepen - rekao je Krunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana