RS

U Tekstilcu šansa mladima, bez pojačanja do ljeta

  U Tekstilcu šansa mladima, bez pojačanja do ljeta 10.01.2017 15:03 | D. Repija, B. Radulović

Derventa - Odlazak trenera Bojana Magazina i četvorice igrača Miloša Perovića, Bojana Petrića, Darija Purića i Marka Simovića nije previše zabrinuo čelnike Tekstilca, koji već sada razmišljaju o novoj sezoni i imaju dugoročne planove koje će pokušati da realizuju.

Dervenćani će u idućih nekoliko dana angažovati novog trenera, a iako još ne otkrivaju imena potencijalnih kandidata, opredijeliće se za iskusnog stručnjaka koji dobro poznaje prilike u Prvoj ligi RS.

- Imamo nekoliko opcija i odlučićemo narednih dana. Malo nas je iznenadio Magazinov odlazak, jer smo imali usmeni dogovor da ostaje do kraja sezone, ali dobro. Odlučio je da se oproba u novom izazovu i želimo mu svu sreću. Vjerujem da će i njemu Tekstilac ostati u lijepom sjećanju, jer mu je to prvi samostalni posao u trenerskoj karijeri - rekao je tim menadžer Tekstilca Tihomir Tominčić.  

Novi trener zateći će sređenu situaciju u svim nivoima kluba, a s obzirom da Dervenćani neće dovoditi pojačanja u ovom prelaznom roku, šansu će dobiti mlađi fudbaleri. Šest kola prije podjele lige, Tekstilac ima šest bodova više od Kozare, Zvijezde 09 i Slobode iz Mrkonjić Grada, klubova koji se bore za posljednje mjesto koje vodi u Ligu za prvaka.

- S obzirom da smo na korak od plasmana u Ligu za prvaka, a da objektivno nemamo šansu da napadnemo prvo mjesto, do ljeta nećemo dovoditi pojačanja. I dalje imamo vrlo solidan igrački kadar, koji će biti osvježen igračima iz našeg pogona. Golman Duško Pećić i krilni fudbaler David Gatarić već su dobijali šansu, a dobiće je i ostali talenti našeg kluba - rekao je Tominčić.

Dolaskom aktuelne uprave na čelu sa Bojkom Gatarićem i Savom Ružojčićem, klub je postavljen na zdrave noge i ima dugoročne planove.

- Neki su nas savjetovali da napadnemo prvo mjesto i Premijer ligu, ali ne žurimo. Imamo dugoročan plan koji podrazumijeva izgradnju terena sa vještačkom podlogom, za koji smo prikupili svu projektnu dokumentaciju, zatim uređenje klupskih prostorija i proširenje tribina... Bez toga je bespredmetno pričati o Premijer ligi. Za sada smo na pravom putu i nadam se da ćemo ostati na tom kursu - rekao je Tominčić.

Mlađe kategorije

Jedan od preduslova za korak naprijed svakako su mlađe kategorije. Osim seniora, Dervenćani imaju juniore, kadete, pionire i pretpionire, što je odlična baza za stvaranje budućih prvotimaca.

- Podatak da naše selekcije odigraju između 150 i 160 utakmica je zaista za svaku pohvalu. Sa mlađim kategorijama rade školovani treneri, a svi su pod patronatom našeg prvog golmana i koordinatora mlađih selekcija Dejana Plisnića - rekao je Tominčić.

Igrači se nude

U vremenu kada većina klubova duguje plate igračima, koji nerijetko i putem sudova potražuju zarađeni novac, u Tekstilcu nemaju takvih problema. 

- Poslujemo domaćinski i da tako kažem, pružamo se koliko smo dugački. Plate nisu velike, nijedan igrač nije pretplaćen, ali svoj novac dobija na vrijeme. Nikom nismo ostali dužni i zato smo postali sredina za poželjeti. Svakodnevno nam se javljaju igrači koji žele da dođu u naš klub - rekao je Tominčić.

Magazin ipak u Zvijezdi

Iako je bio već viđen na klupi Orašja, Bojan Magazin se predomislio u posljednjem trenutku i sjeo na klupu Zvijezde iz Gradačca.

- Tačno je da sam pregovarao sa Orašjem, ali sam se za Zvijezdu odlučio prije svega zbog blizine Modriči. Što se tiče Tekstilca, zahvalio bih ljudima u klubu koji su mi dali priliku kao mladom i neiskusnom treneru, zatim navijačima i posebno igračima. Proveo sam prelijepih pet godina u Derventi - rekao je Magazin.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica