Тренер Борца плаши се закулисних радњи у финишу првенства

Дарко Пашагић
Тренер Борца плаши се закулисних радњи у финишу првенства

Бањалука - Иако Борац пет кола прије краја Лиге за опстанак има седам бодова више од Челика, који се налази у зони испадања, шеф стручног штаба Дарко Војводић тврди да су "црвено-плави" близу испадања.

Послије сусрета у којем су његови изабраници поражени на "Тушњу" од Слободе са 0:1 био је видно изнервиран, али по његовим ријечима зато су најмање криви играчи Борца којима треба одати признање.

- Слобода није била боља од нас. Један прекид је одлучио. Треба да се стиде и треба да је срам све оне који су нас овдје послали без икакве подршке. Овдје су играчи дошли као неке овце. Никога нису имали иза леђа, али они су одиграли добру утакмицу за свој клуб и за свој град. Други нека се замисле и нека се црвене. Ово је брука и срамота. Шта нам је овдје радио један полуписмени фрајер - рекао је Војводић, који није желио да каже о коме је ријеч, али је очигледно мислио на главног дјелиоца правде Адиса Мулахасановића из Сарајева.

Кормилар Борца тврди да једино повјерење има у потпредсједника Бањалучана Вицу Зељковића.

- Међутим, не може сам. Зато позивам све оне који воле Борац, који воле Бањалуку и Републику Српску да нам помогну, јер су практично сви дигли руке од нас. Не смијемо дозволити да неко преко наших леђа избори опстанак. Изгледа да многи још нису свјесни да смо јако близу испадања. Клуб једноставно не смије да дозволи разне врсте притисака којима смо у посљедње вријеме изложени - наставио је Војводић.

По медијима у ФБиХ често се може прочитати да Борац нема у овом тренутку ни навијаче, да је дужан свакоме, што је по ријечима искусног стратега медијска припрема да се "црвено-плави" преселе у нижи ранг.

- Једноставно ствара се притисак на свим пољима са циљем да се Борац покаже као што нездравија, лошија средина. Међутим, поручићу свима оно што је рекао један прави и поштени тренер: "Моја се екипа неће никоме склонити, а ако неко тако мисли онда се заје..." - рекао је Војводић очигледно алудирајући на бившег тренера Младости Едиса Мулалића, који такође нема "длаке на језику".

Нагласио је да се већ унапријед зна да ће Борац у наредном колу изгубити од Челика у Зеници, а онда ће бити на веома тешком искушењу на свом терену против Младости из Добој Какња.

- Пред ове сусрете само желим да имамо поштено дијељење правде и ништа више. Остало ћемо ми сами урадити. Надам се да ћемо ипак, успјети остварити наш циљ и уз све ове недаће обезбиједити опстанак - додао је Војводић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана