Тешановић: Честитке фудбалској репрезентацији БиХ

Агенције
Тешановић: Честитке фудбалској репрезентацији БиХ

Бањалука - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић честитала је Фудбалској репрезентацији БиХ пласман на Свјетско првенство које ће наредне године бити одржано у Бразилу.

Она је истакла да пласирање Фудбалске репрезентације БиХ на Свјетско првенство представља успјех, те очекује да ће тамо бити постигнут добар резултат.

“Вољела бих да је више играча из Српске укључено у Репрезентацију БиХ, а сигурна сам да ће и то бити”, рекла је Тешановићева новинарима.

Она очекује да ће преко Свјетске фудбалске асоцијације /FIFA/ дођи средства у Републику Српску, подсјетивши да је било ријечи о изградњи новог спортског центра у Бањалуци.

“Надам да ће се и на тај начин мало више гледати на Републику Српску и БиХ, и да ћемо доћи до више средстава из фондова”, рекла је Тешановићева.

Нови спортски центар у Бањалуци требало би да се гради на локацији Бањалучког поља, уз студентски кампус “Никола Тесла”, а средства за овај пројекат је обезбједила FIFA.

Осим два фудбалска терена, у оквиру спортског центра биће и тениски терени, као и простор за рекреацију.

Терени ће бити на услузи свим клубовима из Републике Српске, а прва утакмица требало би да се одигра за отприлике двије године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана