Tereni Mladosti kao na US openu

Milan Zubović
Tereni Mladosti kao na US openu

Banjaluka - Teniski klub Mladost sljedeće godine promovisaće tri nova terena sa podlogom koja se koristi na US openu u Njujorku.

Nijedan drugi grad u BiH nema terene sa ovakvom podlogom, a Banjaluka će biti jedina koja će se moći podičiti time. Trenutno se u parku "Mladen Stojanović" izvode radovi i tereni će tokom zime biti prekriveni balonom, a na proljeće će zablistati u punom sjaju. Direktor TK Mladost Milan Radaković ponosan je na ovaj projekat koji je godinama planiran i sada se konačno realizuje.

- Odavno smo imali želju da renoviramo naše terene i htjeli smo da napravimo halu. Pošto to nije dozvoljeno novim planom odlučili smo da na ovim terenima uradimo podlogu koja se koristi na US openu i da naši gosti i učesnici čelendžera ne moraju okretati glavu od tog zapuštenog dijela igrališta. Čak smo uzeli i istu boju koja se koristi na US openu da se nimalo ne razlikuje od izvorne - izjavio je Radaković.

Na prostoru nekadašnjih terena koji su bili potpuno devastirani sada se rade tri nova, od čega će dva biti za singl mečeve, a jedan za dubl.

- Naši tereni koji su se tu nalazili bili su potpuno uništeni, mreže pokidane te su bili pravo ruglo. Sada smo sve to pretvorili u nešto na šta će i grad biti ponosan. Zajedno sa ogradom sve će koštati oko 45.000 maraka i radove izvodi firma iz Slovenije koja jedina na ovim prostorima ima sertifikat za postavljanje ovakve vrste podloge. Mislim da vrijedi svakog uloženog feninga i ima garanciju deset godina. Teniseri koji sljedeće godine budu igrali na našem čelendžeru imaće priliku da treniraju na ovim terenima koji će biti naš veliki ponos - dodao je Radaković.

Postavljanje podloge zainteresovalo je mnoge prolaznike koji su poželjeli da terene vide izbliza pa su ih ljudi iz TK Mladost morali ograditi žicom da se ne bi uništili.

Podloga za Novaka

Firma koja sada radi terene u Banjaluci svojevremeno je uradila jedan teren u Umagu da bi se na njoj najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković mogao spremati za US open. To je urađeno na inicijativu organizatora turnira u ovom hrvatskom gradu i sve je bilo završeno u rekordnom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana