Терени Младости као на US опену

Милан Зубовић
Терени Младости као на US опену

Бањалука - Тениски клуб Младост сљедеће године промовисаће три нова терена са подлогом која се користи на US опену у Њујорку.

Ниједан други град у БиХ нема терене са оваквом подлогом, а Бањалука ће бити једина која ће се моћи подичити тиме. Тренутно се у парку "Младен Стојановић" изводе радови и терени ће током зиме бити прекривени балоном, а на прољеће ће заблистати у пуном сјају. Директор ТК Младост Милан Радаковић поносан је на овај пројекат који је годинама планиран и сада се коначно реализује.

- Одавно смо имали жељу да реновирамо наше терене и хтјели смо да направимо халу. Пошто то није дозвољено новим планом одлучили смо да на овим теренима урадимо подлогу која се користи на US опену и да наши гости и учесници челенџера не морају окретати главу од тог запуштеног дијела игралишта. Чак смо узели и исту боју која се користи на US опену да се нимало не разликује од изворне - изјавио је Радаковић.

На простору некадашњих терена који су били потпуно девастирани сада се раде три нова, од чега ће два бити за сингл мечеве, а један за дубл.

- Наши терени који су се ту налазили били су потпуно уништени, мреже покидане те су били право ругло. Сада смо све то претворили у нешто на шта ће и град бити поносан. Заједно са оградом све ће коштати око 45.000 марака и радове изводи фирма из Словеније која једина на овим просторима има сертификат за постављање овакве врсте подлоге. Мислим да вриједи сваког уложеног фенинга и има гаранцију десет година. Тенисери који сљедеће године буду играли на нашем челенџеру имаће прилику да тренирају на овим теренима који ће бити наш велики понос - додао је Радаковић.

Постављање подлоге заинтересовало је многе пролазнике који су пожељели да терене виде изблиза па су их људи из ТК Младост морали оградити жицом да се не би уништили.

Подлога за Новака

Фирма која сада ради терене у Бањалуци својевремено је урадила један терен у Умагу да би се на њој најбољи српски тенисер свих времена Новак Ђоковић могао спремати за US опен. То је урађено на иницијативу организатора турнира у овом хрватском граду и све је било завршено у рекордном времену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана