Текстилац Корт има велике амбиције у будућности

Данијел Радујковић
Текстилац Корт има велике амбиције у будућности

Дервента - Текстилац Корт већ неколико година константно напредује, ово им је трећа сезона како играју у Првој лиги Републике Српске, а надају се да би за сезону, двије могли напасти и Премијер лигу.

Екипа из Дервенте је добро кренула у сезону пошто има четири бода из два кола. Тренер Бојан Магазин је задовољан, а иако његову екипу многи виде као једног од кандидата за прво мјесто, он истиче да је главни циљ улазак у плеј-оф.

- Добро је док се не губи. Били бисмо презадовољни ако уђемо у Лигу за првака чиме бисмо обезбиједили опстанак. Желимо да афирмишемо младе играче. Имамо доста повријеђених што нам ствара проблем са ширином и док то не ријешимо не можемо јурити прво мјесто - истакао је Магазин.

Клуб константно напредује, а он вјерује да би наредне сезоне могао напасти Премијер лигу и постићи највећи успјех.

- Искрено, надам се да ћемо идуће, а најкасније за двије године покушати ући у најјачи ранг. То је нека реалност, али има ту још доста посла. Прије свега да направимо помоћни терен и свлачионице, то је предуслов. Затим, морамо порадити на томе да задржимо најбоље играче који су претходних сезона брзо напуштали клуб. Велика је предност када екипа игра више сезона заједно - додао је Магазин.

Један од најбољих играча Текстилца Марко Растовић вјерује да екипа посједује квалитет за високе домете.

- У првенству још нисмо изгубили и надам се да ћемо наставити у том темпу. Мислим да можемо бити међу три најбоље екипе, под обавезно је да уђемо у шест, а ако могнемо нешто више што, зашто да не. Драго ми је што играчи из наше екипе оду на боља мјесту, у клубове из вишег ранга. То је показатељ да квалитетно радимо. Што се тиче Премијер лиге требамо напредовати и кроз инфраструктуру, а надам се да ће наши резултати убрзати тај процес. За сада је битно да добро стојимо и да смо стабилан прволигаш - истакао је Растовић.

Дерби са Сутјеском

Текстилац ће наредног викенда играти дерби трећег кола Прве лиге РС пошто им у госте долази Сутјеска која се тренутно налази на првом мјесту.

- Биће изузетно тешко, и прије почетка првенства сам говорио да ће они бити потенцијално изненађење и да ће бити на врху табеле. То се показало тачно. Извукли су поуке из прошле сезоне, имају одличну екипу која већ дуго игра заједно. Респектујемо их и сигурно ће бити доста тежак меч - истакао је Магазин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана