Стокић донио нову побједу Борцу

Дарко Пашагић
Стокић донио нову побједу Борцу

Бањалука - Фудбалери Борца побиједили су Слободу из Тузле резултатом 1:0 у посљедњој утакмици 12. кола Премијер лиге БиХ.

Била је ово седма утакмица Бањалучана заредом без пораза, а при томе су остварили пет тријумфа и два ремија. Занимљиво је да су све побједе остварили резултатом 1:0.

Већ у трећем минуту домаћин је имао велику прилику послије корнера, када је Младен Жижовић лопту кратко додао до Јоце Стокића, који је шутирао са неких 15 метара, а голман Тузлака Ирфан Фејзић крајњим напором је избацио у корнер. Три минута касније поново се у прилици нашао Стокић, који је шутирао искоса са десне стране, али је лопта отишла поред гола. У 15. минуту Бањалучани су повели. Жижовић и Стокић поново су били у акцији. Жижовић је упослио Стокића, који је избјегао офсајд замку и шутирао искоса са 14 метара, а лопта се од десне стативе одбила у мрежу гостију. Само минут касније опет је Стокић био у шанси за постизање гола, али је лопта послије снажног шута са 16 метара отишла преко гола.

У наставку првог полувремена више од игре имала је Слобода, која је створила неколико полуприлика, али без озбиљнијих пријетњи по гол Борчевог чувара мреже Асмира Авдукића. У 25. минуту запријетио је Дарко Митровић, у 35. минуту Омар Пршеш, а у 41. Јасмин Мујкић, иако је лопта послије њихових покушаја завршавала покрај оквира домаћег гола.

На почетку другог полувремена послије корнера Петар Илић је захватио лопту главом, али је она послије његовог ударца завршила поред гола. Само минут касније слободан ударац са 25 метара извео је Стокић, међутим, Фејзић се није дао изненадити. У 69. минуту Стокић је поново био у прилици, али је и овај пут Фејзић изашао као побједник. До краја сусрета није било озбиљнијих прилика и три бода остала су на Градском стадиону у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана