Stigao Gagula, otišao Rašević

Dubravko Curać
Stigao Gagula, otišao Rašević

BANjA LUKA - Siniša Gagula u sljedećih godinu dana nosiće dres banjolučkog Borca. Bivši fudbaler grčkog OFI-ja našao je zajednički jezik sa Upravom "crveno-plavih" i nakon sedmodnevnih pregovora prihvatio ponuđene uslove.

- Srećan sam što sam ponovo u Borcu. Nadam se da će naša saradnja biti uspješna i sigurno da ću dati sve od sebe da opravdam ukazano povjerenje. Ambicije kluba su mi potpuno jasne i vjerujem da ova ekipa može da napravi korak više u odnosu na prethodnu sezonu - rekao je Gagula, treće pojačanje Banjolučana. Ranije su stigli Leonid Ćorić i Duško Sakan.

Na drugoj strani Dejan Rašević pridružio se Bojanu Puzigaći, Miodragu Babiću, Zoranu Deketu, Nikoli Kolarovu i Miroslavu Rikanoviću, koji su napustili ekipu sa Gradskog stadiona.

- Dugo sam se lomio i moja želja je bila da ostanem u Borcu, ali nisam mogao da prihvatim ponuđene uslove. Moj novi klub biće trebinjski Leotar i zaista sam zadovoljan što ću karijeru nastaviti na "Policama" - istakao je Rašević.

Vezista Miodrag Babić sigurno neće ostati na Gradskom stadionu, ali još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

- Ono što je izvjesno je da u Borcu neću ostati. Odlazim sigurno, ali za dan ili dva definitivno će biti poznato moje novo odredište. Imam nekoliko ponuda, a moj prevashodni cilj je da igram Premijer ligu BiH - rekao je Babić.

Među prvima ovog ljeta "crveno-plavi" tabor napustio je visoki centarfor Miroslav Rikanović, koji se nalazi u inostranstvu.

- Dres Borca menjam s drugim, ali još nisam ništa dogovorio. Pre svega voleo bih da pronađem zajednički jezik s ljudima iz kluba u vezi sa određenim dugovanjima prema meni. Ne želim da ucenjujem klub ni da tužim Borac, odnosno da mu pravim neprilike. Spreman sam nešto i da oprostim, ali samo da postignemo dogovor - rekao je Rikanović.

Golman i napadač

Prema riječima direktora Borca Damira Špice, u sljedećih nekoliko dana ovaj klub trebalo bi da bude pojačan golmanom i napadačem.

- Odlaskom Raševića i Rikanovića ostali smo deficitarni na poziciji napadača i trenutno pregovaramo sa nekoliko fudbalera, koji bi mogli da pojačaju konkurenciju na toj poziciji. Do odlaska na Zlatibor to bi trebalo da bude riješeno, kao i angažovanje još jednog golmana - naglasio je Špica. 

Borac šampion

Pioniri Borca novi su prvaci BiH. Izabranici Stojana Malbašića u finalom susretu savladali su juče sarajevski Željezničar sa 2:1, a pogotke za nade "crveno-plavih" postigli su Ožegović i Ivanović.

Treće mjesto osvojili su mladi fudbaleri bijeljinskog Radnika koji su pobijedili vršnjake Slavije iz Istočnog Sarajeva sa 3:0. Dan ranije odigrani su polufinalni mečevi u kojima je Borac bio bolji od Radnika (4:0), dok je Slavija poražena od Željezničara sa 1:6.

Završnica pionirskog šampionata igrana je na stadionu "Grbavica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana