Široki trojkama dobilo Mladost

Slobodan Dakić
Široki trojkama dobilo Mladost

Mrkonjić Grad - Košarkaši Mladosti nisu uspjeli da prirede iznenađenje u četvrtom kolu Lige 4 BiH i doživjeli su poraz na svom terenu od Širokog rezultatom 66:78.

Gosti su tako ostali jedina neporažena ekipa u šampionatu dok je Mrkonjićanima ovo bio treći neuspjeh. Pitanje pobjednika u ovom meču riješeno je u trećoj četvrtini koju su Širokobriježani riješili u svoju korist rezultatom 22:10, što domaći igrači nisu uspjeli da nadoknade.

Trener Mladosti Goran Sladojević bio je nezadovoljan izdanjem svojih košarkaša u drugom poluvremenu.

- U prvoj i drugoj četvrtini dobro smo igrali i na početku treće četvrtine imali prednost od sedam poena. Međutim, zbog nedostatka energije u odbrani nismo uspjeli da zaustavimo Tonija Katića koji je postigao tri vezane trojke i donio prednost gostima. To je na kraju i presudilo utakmicu. U posljednjih deset utakmica nismo uspjeli da se vratimo u utakmicu mada smo tri minuta prije kraja utakmice prišli na šest poena zaostatka, ali više nismo mogli - izjavio je Sladojević.

Košarkaši Mladosti u ovom meču igrali su bez mladog plejmejkera Đorđa Aleksića koji se nalazi sa juniorskom reprezentacijom BiH na turniru u Njemačkoj. Poslije ove utakmice ekipu Mladosti idućeg vikenda očekuje novi težak zadatak pošto gostuje Igokei u Laktašima dok će Sparsi ugostiti Široki.

Liga 4 BiH

1. Široki  4        4        0        310:259        8

2. Igokea    4        3        1        278:227        7

3. Mladost 4        1        3        254:315        5

4. Spars     4        0        4        246:287        4

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana