Широки продубио кризу Радника

Душан Репија
Широки продубио кризу Радника

Бањалука - Дерби прве рунде Купа БиХ припао је фудбалерима Широког Бријега, који су са 1:0 савладали Радник и продубили кризу Бијељинаца.

Послије одличног старта сезоне, екипа Младена Жижовића доживјела је четири узастопна пораза. Надао се млади стручњак да би овај меч могао промијенити ствари, извео можда и најјачу поставу у овом тренутку, али су Бијељинци пружили још једну блиједу партију. Једини гол на мечу постигао је Стјепан Лончар у 56. минуту, што је било довољно да актуелни освајачи овог такмичења прођу међу 16 најбољих екипа. На руку Жижовићу не иде ни тежак распоред, пошто већ за викенд на Градски стадион долази Сарајево, а потом ће Широки и Радник одмјерити снаге и у првенству. Боље од Радника прошла су друга два премијерлигаша из Српске Борац и Крупа и направили добру увертиру пред међусобни меч у идућем колу Премијер лиге у Крупи на Врбасу.

Борац је савладао члана Друге лиге ФБиХ ФК Витез са 8:3. Тренер Зоран Милинковић мало је промијешао карте и дао прилику момцима који мање играју. Чак четири поготка постигао је Петар Кунић, два пута се у листу стријелаца уписао Предраг Зекановић, а по једном Ивица Губерац и Борис Распудић.

Крупа је рутински славила у Грудама (4:0), а по два поготка постигли су Елвир Кољић и Стефан Барић. Премијерлигаш НК Витез био је претежак залогај за члана Друге лиге РС Љубић и без проблема славио у Прњавору са убједљивих 5:0. Потоп је доживјела Сутјеска на гостовању Братству (1:6), док је друголигаш Српске Леотар био бољи од прволигаша Козаре са 4:0. Лидер Прве лиге РС Звијезда 09 савладала је Босну из Високог резултатом 2:0.

Испао Зрињски

Фудбалери амбициозне Слоге из Симиног Хана избацили су двоструког узастопног шампиона БиХ Зрињски са 1:0. Једини гол на мечу постигао је Јоцо Стокић. Сви резултати: Груде - Крупа 0:2, ФК Витез - Борац (БЛ) 3:8, Радник - Широки Бријег 0:1, Азот - Слобода (Т) 1:2, Братство (Г) - Сутјеска 6:1, Леотар - Козара 1:0, Љубић - НК Витез 0:5, Металеге - Жељезничар 0:1, Младост ДК - Сарајево 0:0 (пеналима 4:3), Слога (СХ) - Зрињски 1:0, Сватковац - Славија 1:0, Тошк - Гошк 2:2, Вележ - Олимпик 1:3 Славен (Ж) - Челик 2:2, Звијезда 09 - Босна (В) 2:0. Дан раније је Рудар Приједор савладао Текстилац послије бољег извођења пенала са 5:4.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана