Savez Srpske podržava Igokeu

Milan Zubović
Savez Srpske podržava Igokeu

Banjaluka - Izvršni odbor Košarkaškog saveza Republike Srpske danas bi trebalo da zauzme stav o odluci nelegalnog tijela koje je odlučilo da Igokea mora da igra ligaški dio takmičenja u prvenstvu BiH.

Savez bi trebalo da podrži čelnike kluba iz Aleksandrovca, koji se bore protiv, kako su ranije naveli, samovolje nekoliko ljudi koji žele da na Igokei treniraju strogoću. Odluku o igranju Igokee, koja je potom i žrijebana, donio je komesar takmičenja Božo Bošnjak sa predstavnicima klubova iz FBiH koji bi iduće sezone trebalo da nastupe. To je podržao predsjednik KS BiH Dalibor Miloš, ali bez saglasnosti Upravnog odbora, koji ne funkcioniše jer su delegati iz Republike Srpske zamrzli svoj status, pa samim tim donesena odluka ne može biti validna.

- Nismo glasali za tu odluku jer nije ni bila na dnevnom redu, već su je progurali predstavnici klubova iz FBiH, a na sastanak smo išli zbog dogovora u vezi sa takmičenjem. Uostalom, ne postoji udruženje klubova u BiH, pa ne znam kako su nešto mogli da odluče - izjavio je predsjednik KK Bratunac Srđan Šarenac.

Iako se spekuliše o odustajanju dvaju klubova iz Republike Srpske, Bratunca i Mladosti, od takmičenja u Ligi BiH, niko od njih još nije donio nikakvu odluku i čekaju stav saveza kojem će se povinovati.

- Čekamo zvanični stav IO KS RS i podržaćemo sve što odluče. Naš klub nije u stanju da samostalno djeluje, a i debitanti smo u ligi - dodao je Šarenac.

Sličnog razmišljanja su i u Mrkonjić Gradu, gdje takođe čekaju ishod današnjeg sastanka.

- Nećemo ništa da radimo na svoju ruku jer nemamo zvaničnih informacija iz Košarkaškog saveza Republike Srpske i ako dobijemo neki prijedlog o njemu ćemo se izjasniti na sjednici Upravnog odbora kluba i reagovati. Do tada se spremamo kao da ćemo igrati - izjavio je sportski direktor Mladosti Miladin Rmuš.

Ostaju pri svom stavu

Iz Igokee su ponovili da neće igrati ligaški dio takmičenja, ali i zaprijetili da neće nastupiti u Ligi za prvaka ukoliko bude insistirano da budu učesnici prvog dijela šampionata. Podsjetili su da nijedan klub iz BiH koji je učestvovao u ABA ligi prije njih nije igrao na prvenstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana