Саша Пуљизовић: Рукомет у Румунији одмах иза фудбала

Душан Репија
Саша Пуљизовић: Рукомет у Румунији одмах иза фудбала

Сучеава - Нова станица у каријери сада већ рукометног глобтротера Саше Пуљизовића је румунски клуб Сучеава.

Момак из Дервенте прошлу сезону завршио је у израелској Херцлији, а добре игре препоручиле су га екипи која је можда и најјача у његовој досадашњој каријери. Поред играња у матичној Дервенти, Пуљизовић је прије доласка у Румунију наступао у Србији, Хрватској, Аустрији и Турској.

- Ово је велики корак напријед за мене. У Румунији је рукомет по популарности одмах иза фудбала, а клубови се труде да ухвате прикључак за водећим у Европи. Мој клуб је претходних година стални учесник европских купова, а прије осам година играо је финале Челенџ купа. Челници желе да направе додатни искорак, па су ове сезоне, поред мене, довели још осам појачања - рекао је Пуљизовић.

Почетак је обећавајући. Екипа у пет кола има три побједе и четири пораза, али од најјачих клубова, међу којима је и минимални од најјачег клуба у лиги, Динама из Букурешта.

- Вјерујем да ћемо за неколико кола достићи оптималан ниво форме и ући у серију побједа, иако је то доста тешко у овој лиги, с обзиром на то да је доста изједначена, а већина клубова има високе амбиције. Румунска лига је међу пет најјачих у Европи, клубови ангажују много квалитетних странаца, а уз њих стасавају и домаћи. Много утакмица преноси се на телевизији, а за трибине се скоро увијек тражи карта више - рекао је Пуљизовић.

Задовољан је и својим играма, али вјерује да ће бити још боље.

- Тренер има повјерења у мене, а одлично сам се уклопио са саиграчима. Имамо заиста хомогену групу играча, нико се не истиче превише, сви знају своје задатке. Тек очекујем праве партије, како своје тако и клуба. Имамо врхунске услове, добре тренере, дворану, а од нас се тражи да размишљамо само о терену - рекао је Пуљизовић.

Период прилагођавања на нову средину прошао је добро.

- Сучеава је један од универзитетских центара Румуније и заиста је лијепа средина за живот, људи су срдачни, разумију и воле рукомет. Заједно са мном у клубу је Душан Шипка из Србије, а и у осталим екипама има много играча са ових простора, тако да нисам имао никаквих проблема са прилагођавањем - закључио је Пуљизовић.

Репрезентација

Пуљизовић је у најбољим играчким годинама (27), а иако до сада није наступао за репрезентацију, нада се позиву селектора Билала Шумана.

- Мислим да никада нисам био ближе, играм у јаком клубу и лиги, пружам добре партије и била би ми част да добијем шансу. Убијеђен сам да бих је искористио - рекао је момак који се подједнако добро сналази на средњем и лијевом беку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана