Rukometni klubovi traže uvođenje reda u Premijer ligi

Dušan Repija
Rukometni klubovi traže uvođenje reda u Premijer ligi

Banjaluka - Predstavnici klubova Premijer lige BiH u rukometu danas će na sastanku sa rukovodstvom RS BiH pokušati da pronađu rješenje za pat poziciju u kojoj se našao ovaj sport, kako bi što prije počela liga u skladu sa svim pravilima i propisima.

Rukomet godinama tapka u mraku, ali se čini da klubovi nikada nisu bili odlučniji da promijene situaciju i stvari ne izvedu na čistac. Problema je mnogo, jer je od formiranja novog RS BiH sve išlo usporeno, tako da je predsjednik RS BiH Amir Zahirović juče potvrdio da je konačno verifikovan prelazni rok, izuzimajući slučaj prelaska Borisa Bosića iz Sloge u Vogošću. To je uradila Registraciona komisija starog saveza, zbog kako kažu, nemogućnosti da u kratkom roku formiraju tijelo koje će se ubuduće baviti transferima. Sve to natjeralo je predstavnike ekipa da održe sastanak i pokrenu inicijativu za osnivanje udruženja koje bi štitilo njihove interese.

- Ponudićemo im nekoliko ideja kako bismo što lakše prevazišli ovu situaciju. Nadam se da ćemo uspjeti približiti stavove, da niko neće biti oštećen i da ćemo vidjeti kako ćemo organizovati ligu. Zasmetala nam je izjava direktora reprezentacije Gordana Muzurovića, koji je rekao da je reprezentacija jedina svijetla tačka rukometa. Klubovi su svijetla tačka, jer ovo što rade ljudi koji vode klubove u sistemu kakav jeste može se nazvati čarolijama. Bez klubova nema saveza i vrijeme je da to svi shvate - rekao je predsjednik Sloge Vojislav Rađa.

Možda i najveći problem leži u činjenici da su svi računi saveza blokirani, a svi klubovi bi trebalo da uplate po 4.500 maraka kotizacije.

- Apsolutno je neprihvatljivo da uplaćujemo novac na blokirane račune. Znamo za problem sa ID brojem i nadamo se da će on biti riješen kako bi novi savez bez problema mogao funkcionisati - rekao je direktor Borac m:tela Vladimir Branković.

Mnogo više detalja biće poznato danas poslije sastanka u Sarajevu.

Start prvenstva

Postoji mogućnost da novo prvenstvo ipak počne predstojećeg vikenda, jer većini klubova to odgovara, pod uslovom da na sastanku bude pronađen kompromis. Ukoliko se to ne desi, liga će biti prolongirana za sedam, a možda i 14 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana