Рукометаши Борца се спремају за Премијер лигу: Доста посла, времена мало

Данијел Радујковић
Рукометаши Борца се спремају за Премијер лигу: Доста посла, времена мало

Бањалука - Новоформирана млада екипа рукометаша Борца м:тел ужурбано се спрема за нову сезону гдје ће покушати вратити титулу шампиона БиХ у Бањалуку.

Екипа је недавно комплетирана, а тренер Ратко Ђурковић сада има задатак да је уигра. Њега и играче чека доста посла, а времена је мало пошто Премијер лига стартује 3. септембра, иако је првобитно требала средином деветог мјесеца.

- Јако је битно да већ имам играче на које рачунам. У протекле двије седмице радили смо на подизању физичке припреме, мање је било лопте и рукометних ствари, али то почињемо од понедјељка. Имаћемо сваке седмице бар двије припремне утакмице, морамо мало убрзати. Требаће радити и уклапати да се све сложи. Надам се да ћемо са добром вољом то успјети и да ће до почетка првенства све лећи на своје. Помјерили смо обим рада на почетку, незгодно је што још не знамо противнике јер је жријеб касније - казао је Ђурковић.

Новајлија Мирко Мајић је имао тровањем стомака па је Борац сада дефицитаран на позицији лијевог крила пошто се Марко Ћеранић још опоравља од лома ноге. Ђурковић ће ту морати пронаћи неко рјешење пошто ће већ у суботу од 17.30 одиграти први припремни меч са Приједором у Бањалуци.

- Након тога у сриједу играмо са Дервентом, а идући викенд смо у Нашицама гдје ћемо имати два меча са Нексеом. Потом 20. и 21. августа играмо турнир у Београду, затим опет са Приједором и Дервентом. Генералка је планирана са Босном ако нас жријеб не споји у првим колима - додао је Ђурковић.

Он је додао да проблем преставља одсуство Арсенија Бубића и Срђана Мијатовића који су са репрезентацијом Србије. Екипи ће се прикључити десетак дана прије првенства, али зато ће остатак екипе жестоко да се спрема.

- Имамо вољу и жељу да оправдамо зацртане циљеве и да освојимо прво мјесто. Имамо искуства са Премијер лигом три године, био сам носилац игре у Приједору, а мислим да то могу да поновим у Борцу. Са ширим кадром мислим да ће то бити још боље - истакао је новајлија Горан Даничић.

Борац у ГБТ опреми

Поход ка успјесима екипа Борца кренуће у новој опреми ГБТ коју производи штампарија из Бањалуке "Графо Балкан".

- Имамо част радити са оваквим клубом и са овим људима, јер видим да ће се направити велика ствар. Базирамо се на што квалитетније материјале, генерални смо заступници драј-скина за Европу. То је материјал који брзо упија зној. Што се тиче штампе на дресовима она је буквално у материјалима. Многи клубови су нас подржали, више од 800 из БиХ користе нашу опрему - казао је представник ГБТ-а Душко Скакић.

Из Борца су најавили да ће ускоро бити отворен шоп гдје ће се моћи купити сва опрема клуба од дјеце до најстаријих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана