Rukometaši Borca m:tel na najvažnijem ispitu sezone

Dušan Repija
Rukometaši Borca m:tel na najvažnijem ispitu sezone

Banjaluka - Pred rukometašima Borca m:tel je mali, ali vjerovatno najteži, jer da bi sigurno osvojili titulu, moraju da učine nešto što nijednoj ekipi u dosadašnjih osam mečeva Lige 4 nije pošlo za rukom - upišu pobjedu u gostima.

Protivnik u subotu (20 časova) je Vogošća, koja je izgubila sve šanse za osvajanje prvenstva, ali vrlo motivisana da pokaže zašto je prije početka doigravanja uz Zrinjski bila glavni favorit. Banjalučani su serijom od tri ubjedljive pobjede došli nadomak slavlja do kojeg mogu i u slučaju poraza, pod uslovom da Konjuh savlada Izviđač.

- Imamo veliki motiv da titulu poslije godinu dana vratimo u Banjaluku. Sigurno da nam je to velika želja i da bi bila kruna napornog rada tokom cijele godine. Sigurno da neće biti lako jer će Vogošća tražiti revanš za ubjedljiv poraz u Banjaluci. Slavili su dva puta protiv nas na svom parketu i to je opomena pred ovaj meč. Znamo kako da igramo protiv njih, spremili smo se kvalitetno i mislim da možemo do toliko željene pobjede - rekao je rukometaš Borca Duško Hercegovac.

Konjuh dočekuje Izviđač i bez obzira što "stolari" samo teoretski mogu do titule, jer im je potrebna pobjeda od 19 razlike i poraz Borca, očekuje se spektakl. Ekipa Bojana Unčanina premašila je sva očekivanja ove sezone, što je publika prepoznala pa će dvorana u Živinicama biti pretijesna da primi sve koji žele da nagrade svoje ljubimce za dobre partije. Bez obzira što su domaći poprilično oslabljeni i izmoreni zbog skraćene rotacije, Izviđaču neće biti nimalo lako da dođe do pobjede koja ga ostavlja u trci za odbranu titule. Pomoćnik Ratka Đurkovića, a ujedno i rukometaš Borca Dejan Unčanin ne razmišlja o meču u Živinicama.

- Nećemo se uzdati da će neko drugi završiti naš posao, jer smo odlučni da to uradimo sami - rekao je Unčanin.

Šesto kolo, subota (20): Konjuh - Izviđač, Vogošća PH - Borac m:tel.

1. Borac m:tel     5        3        0        2        153:130      9

2. Izviđač 5        3        0        2        146:139      9

3. Konjuh    5        2        0        3        110:118      6

4. Vogošća PH   5        2        0        3        107:129      5 (-1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana