Rukometaš Borca m:tel Elis Memić optimista pred meč u Vogošći

Dušan Repija
Rukometaš Borca m:tel Elis Memić optimista pred meč u Vogošći

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel večeras u Vogošći igraju prvi meč četvrtfinala Kupa BiH (19 časova).

Žrijeb je htio da se u ovoj fazi takmičenja sastanu dvije najbolje ekipe u Premijer ligi BiH izuzimajući Izviđač koji nastupa u SEHA ligi, pa se očekuju neizvjesne utakmice.

- Protivnik je najteži mogući. Igramo u gostima, što je prednost za njih u ovom trenutku, ali mislim da je mala prednost na našoj strani što revanš igramo pred domaćom publikom. Pokazali smo da možemo igrati protiv njih i vjerujem da ćemo još jednom pokazati kvalitet - rekao je bek Borca Elis Memić.

Prvi meč u sezoni bio je vrlo neizvjestan i tvrd, a Vogošća je na kraju slavila jednim pogotkom razlike (23:22) iako je moglo da bude i drugačije.

- Imali smo crnu rupu od 10 do 15 minuta, što su oni iskoristili. To je predug period ukoliko želimo slaviti protiv tako iskusne i jake ekipe. Potrebno je da loše periode izbjegnemo u potpunosti ili ih svedemo na minimum. Rupe u igri ne smijemo da ponovimo - rekao je Memić.

Banjalučani su poslije nešto lošijeg starta drugog dijela sezone uhvatili pravi ritam i upisali tri prvenstvene pobjede. Nivo igre sve bliži je nivou u drugom dijelu jesenje polusezone, ali Memić ističe da još nije sve na svom mjestu.

- Tačno je da smo mnogo bolji nego na početku, ali znamo da možemo još bolje. Polako se dižemo, vidjećemo već večeras gdje smo, naravno da želimo pobjedu i prolaz, ali je glavni cilj plej-of. Tada moramo biti pravi - naglasio je Memić.

Zbog povrede Mihaila Stošljevića, koji još nije debitovao u "crveno-plavom" dresu i odlasku Dena Šešića u Prijedor, Memić je uz povratnika iz penzije Dejana Unčanina jedino rješenje na poziciji desnog beka.

- Kao i svi ostali, dobro sam se spremio na zimskim pripremama i nije mi teško da igram nešto veći broj minuta - zaključio je Memić.

Revanš utakmica između Borca i Vogošće na programu je 29. marta, a ekipa koja bude bolja obezbijediće plasman na završni turnir.

Parovi

Krajina Maglaj (19 časova), Vogošća TH - Borac m:tel (19), Bosna (S) - Zrinjski (20). Utakmica Konjuh - Izviđač igra se 9. marta, zbog obaveza ekipe iz Ljubuškog u SEHA ligi. U ženskoj konkurenciji sastaju se: "Mira" - Grude (18), Izviđač - Jedinstvo Adler (18.30), "Katarina" - Ilidža (19), Krivaja - Neretva (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana