Рукометаш Борца м:тел Елис Мемић оптимиста пред меч у Вогошћи

Душан Репија
Рукометаш Борца м:тел Елис Мемић оптимиста пред меч у Вогошћи

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел вечерас у Вогошћи играју први меч четвртфинала Купа БиХ (19 часова).

Жријеб је хтио да се у овој фази такмичења састану двије најбоље екипе у Премијер лиги БиХ изузимајући Извиђач који наступа у СЕХА лиги, па се очекују неизвјесне утакмице.

- Противник је најтежи могући. Играмо у гостима, што је предност за њих у овом тренутку, али мислим да је мала предност на нашој страни што реванш играмо пред домаћом публиком. Показали смо да можемо играти против њих и вјерујем да ћемо још једном показати квалитет - рекао је бек Борца Елис Мемић.

Први меч у сезони био је врло неизвјестан и тврд, а Вогошћа је на крају славила једним поготком разлике (23:22) иако је могло да буде и другачије.

- Имали смо црну рупу од 10 до 15 минута, што су они искористили. То је предуг период уколико желимо славити против тако искусне и јаке екипе. Потребно је да лоше периоде избјегнемо у потпуности или их сведемо на минимум. Рупе у игри не смијемо да поновимо - рекао је Мемић.

Бањалучани су послије нешто лошијег старта другог дијела сезоне ухватили прави ритам и уписали три првенствене побједе. Ниво игре све ближи је нивоу у другом дијелу јесење полусезоне, али Мемић истиче да још није све на свом мјесту.

- Тачно је да смо много бољи него на почетку, али знамо да можемо још боље. Полако се дижемо, видјећемо већ вечерас гдје смо, наравно да желимо побједу и пролаз, али је главни циљ плеј-оф. Тада морамо бити прави - нагласио је Мемић.

Због повреде Михаила Стошљевића, који још није дебитовао у "црвено-плавом" дресу и одласку Дена Шешића у Приједор, Мемић је уз повратника из пензије Дејана Унчанина једино рјешење на позицији десног бека.

- Као и сви остали, добро сам се спремио на зимским припремама и није ми тешко да играм нешто већи број минута - закључио је Мемић.

Реванш утакмица између Борца и Вогошће на програму је 29. марта, а екипа која буде боља обезбиједиће пласман на завршни турнир.

Парови

Крајина Маглај (19 часова), Вогошћа ТХ - Борац м:тел (19), Босна (С) - Зрињски (20). Утакмица Коњух - Извиђач игра се 9. марта, због обавеза екипе из Љубушког у СЕХА лиги. У женској конкуренцији састају се: "Мира" - Груде (18), Извиђач - Јединство Адлер (18.30), "Катарина" - Илиџа (19), Криваја - Неретва (19).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана