Radnik najbliže četvrtfinalu Kupa BiH

I. Stanišić, Z. Vajkić
Radnik najbliže četvrtfinalu Kupa BiH

Bijeljina - Fudbaleri Radnika u revanš meču osmine finala Kupa BiH danas (13.30 časova) dočekuju Rudar iz Kaknja, koji su u prvom susretu savladali sa 1:0.

Bijeljinci se nalaze u odličnoj formi, koju su potvrdili u minulom kolu protiv Čelika, ali ozbiljno shvataju rivala kojeg su eliminisali u istoj fazi i prošle sezone na putu do trofeja u ovom takmičenju. Ipak, biće ovo prilika da trener Nebojša Milošević odmori nekoliko standardnih prvotimaca, s obzirom na to da Bijeljinci već u subotu u derbiju kola dočekuju Krupu.

- Iako imamo minimalnu prednost, posao treba da dovršimo onako kako dolikuje. Bez obzira na to što igramo kod kuće neće nam biti lako, jer Rudar u goste dolazi bez opterećenja i vjerovatno će igrati ofanzivnije nego u prvom meču. Nadam se da će nam to ostaviti prostora za kontranapade preko naših brzih igrača. Ne smijemo biti opušteni, moramo odigrati pametno i disciplinovano - rekao je fudbaler Radnika Nenad Srećković.

Mnogo teži posao očekuje Kozaru, koja će protiv Sarajeva juriti dva gola minusa (1:3). Biće to prilika da se mladići Velimira Stojnića predstave većem broju gledalaca nego inače, jer je klub poput Sarajeva magnet za publiku. Bez obzira na to što su gosti jedna od najboljih ekipa u ligi i što Kozara igra u rangu niže, trener Gradiščana vjeruje u čudo.

- Nadam se prolazu dalje i to ću tražiti od svojih igrača. U ovoj utakmici ništa ne možemo da izgubimo, možemo samo da učimo i rastemo kao ekipa. Prolazom bismo dobili puno na samopouzdanju uoči odlučujućih utakmica završnice prvog dijela sezone u Prvoj ligi RS. Rezultat nije nedostižan i to je ono što nas gura naprijed. Optimista sam - rekao je Stojnić.

Ako se Kozara i nada prolazu, fudbaleri Slavije su sve šanse prokockali u prvih 15 minuta meča protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja. Ekipa Milomira Odovića na kraju je pretrpjela pravu katastrofu (1:6), tako da će današnji meč biti samo formalnost.

- S obzirom na to da zbog bolesti nisam bio sa ekipom na prvom meču, zaista me interesuje da li je naš rival toliko jači. Sigurno su individualno kvalitetniji, ali se nadam da razlika nije tolika i da ćemo im parirati, prije svega, jakim kolektivom. Moramo odigrati dobro kako bismo sa puno samopouzdanja krenuli na gostovanje Rudar Prijedoru u u subotu - rekao je trener "sokolova" Milomir Odović.

Parovi

U revanš mečevima osmine finala Kupa BiH sastaju se Radnički (L) - Bosna Sema (13.30 časova, prvi meč 0:6), Slavija - Mladost (DK) (1:6, 13.30), Kozara - Sarajevo (1:3, 13.30), Velež - Zrinjski (0:3, ), Radnik - Rudar (K) (0:1, 13.30), Široki Brijeg - Sloboda (0:1, 15), Goražde - Željezničar (1:5, 13.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana