Првотимац Текстилца Корт Марко Растовић бек, а најбољи стријелац тима

Бране Радуловић
Првотимац Текстилца Корт Марко Растовић бек, а најбољи стријелац тима

Дервента - Иако најчешће игра на позицији лијевог бека, дугогодишњи првотимац Текстилца Корт из Дервенте Марко Растовић најбољи је стријелац екипе у првенству Прве лиге Републике Српске.

Пружа константно добре игре, а посебно га памте у редовима Рудар Приједора. У августу, у првом колу, Растовић је постигао први првенствени погодак за свој клуб, баш против Приједорчана. Тада су "текстилци" остварили први тријумф у новој сезони. Идентичан голгетерски учинак имао је и у реваншу, када је такође затресао мрежу Рудара и свом клубу донио бод (1:1).

- Наша екипа је у доброј форми. Успјешно се држимо у горњем дијелу табеле, са реалним шансама да освојимо једно од мјеста која воде у Лигу за првака. Не обазиремо се много на вриједности наших ривала. Играмо своју игру и у протеклих 12 кола није било одступања од наших планова - нагласио је искусни првотимац, рођен 1987. године у Босанском Петровцу.

Иако се није уписао у стријелце протеклог викенда у побједи против Борца из Шамца, био је један од најбољи на терену и међу најзаслужнијим за тријумф од 2:0.

- Звучи као фраза, али стварно није важно ко постиже голове, најважније је да побјеђујемо. Против Борца то су учинили Александар Милаковић и Марко Симовић. У посљедњих неколико мечева лакше постижемо поготке, мање се мучимо да "отворимо" ривале, што је врло важно за наше амбиције - рекао је Растовић.

У каријери је промијенио неколико клубова, наступао за Звијезду, Радник, Љубић из прволигашких времена тог клуба, Слогу из Трна, Жупу, Никос Канберу...

- Сваки од клубова гдје сам играо остао ми је у драгој успомени. Сада сам у зрелим годинама и није ми до сеобе, поготово када се зна да је Текстилац једна здрава и добро организована дружина, у којој свако зна своје обавезе. Таква атмосфера и солидна финансијска ситуација дају нам додатни мотив да планирамо у новом првенству јуриш на Премијер лигу БиХ, чиме бисмо на најљепши начин обиљежили 100 година фудбала у Дервенти - наставио је овај 29-годишњи првотимац.

Не пропушта да истакне и стручњаке који су на њега оставили посебан утисак, као што су Ратко Нинковић, Слободан Црнадак, Митар Лукић и садашњи кормилар Бојан Магазин.

- Сматрам да је у овој сезони бањалучки Борац најозбиљнији кандидат за титулу, а у игри је, реално гледано, још само Рудар Приједор. Лига је јача него иједне претходне сезоне, што се позитивно одражава на квалитет фудбала у Српској - додао је бек Текстилца.

Посао

Растовић није фудбалски професионалац, јер има стално запослење у предузећу К-УНИ у Дервенти, гдје такође котира као вриједан радник ове угледне и успјешне фирме. На фудбалском терену има улогу замјеника капитена, а траку преузима када је голман Дејан Плиснић одсутан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана