Predstavljamo kandidate: Dragan Babić, kanuista Kajak-kanu kluba Vrbas

Dubravko Curać
Predstavljamo kandidate: Dragan Babić, kanuista Kajak-kanu kluba Vrbas

BANjA LUKA - Za kanuistu "Vrbasa", Dragana Babića, kalendarska 2009. godina bila je i više nego uspješna. Sjajni rezultati koje je ostvario u protekloj sezoni nisu prošli nezapaženo i Kajak-kanu savez Republike Srpske kandidovao ga je za tradicionalnu akciju našeg lista "Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske.

- Veoma sam zadovoljan sezonom koja je iza mene. Prvi put u karijeri uspio sam uvezati nekoliko odličnih rezultata što su prepoznali ljudi iz Saveza i predložili mi kao njihovog kandidata. Pored toga u ovoj godini uspješno sam završio fakultet, odslušao magistarski, i na kraju pronašao posao tako da i sa te strane imam razloga za zadovoljstvo - rekao je Babić.

Kanuista Vrbasa na Otvorenom prvenstvu BiH u Banjoj Luci u klasiku i sprintu osvojio je prvo mjesto. Najbolji je bio i u Goraždu u disciplini slalom, gdje je osvojio i timsku zlatnu medalju. Odlične nastupe Babić je zabilježio na Otvorenim prvenstvima Srbije u Kraljevu (slalom drugo mjesto, klasik i sprint prvo mjesto), Hrvatske u Varaždinu (slalom treće mjesto, klasik i sprint četvrto mjesto), kao i na Prvenstvo Zagreba (slalom treće mjesto, klasik četvrto mjesto). Tu svakako treba dodati i Evrokup Banja Luke (slalom prvo mjesto, klasik i hed tu hed treće mjesto, sprint drugo mjesto), kao Svjetski kup u Nišu (slalom i klasik četvrto mjesto, sprint peto mjesto).

Od brojnih uspjeha, treba izdvojiti i njegove nastupe u Rafting ligi BiH gdje je u tri kola bio prvi u slalomu, klasiku, hed tu hedu i sprintu.

- Od svih takmičenja posebno bih izdvojio Prvenstvo u Goraždu gdje sam nastupao u disciplini koja nije moja ali sam takođe uspio doći do prvog mjesta - naglasio je Babić.

U narednoj sezoni ovaj vrsni sportista očekuje još bolje rezultate, posebno na međunarodnoj sceni.

- Zbog ekonomske krize nisam imao mnogo nastupa na međunarodnim smotrama. Nadam se da će naredna godina biti mnogo bolja kako bismo mogli učestvovati na takmičenjima u inostranstvu i naravno postizati zapažene rezultate - zaključio je Dragan Babić. 

Vandali polomili kanu

Babić je doživio i veliku neprijatnost. Prilikom treninga na Vrbasu vandali su ga sa mosta gađali kamenjem i tom prilikom polomili mu kanu.

- Bez obzira što mi je kanu bio oštećen opet sam imao dosta uspjeha. Međutim, on više nije u funkciji i sada mi je prioritet da dođem do novog kanua kako bih nesmetano mogao da nastavim sa radom - rekao je Babić.

Kako glasati za Dragana Babića

Glasati za Dragana Babića možete putem SMS-a ili mailom. SMS-om možete glasati tako što u poruci napišete GL 12 i pošaljete to na broj 065 1370, cijena poruke je 0,88 KM sa PDV-om. Glasati putem SMS-a možete neograničeno puta.

Glasati mailom možete tako što ćete kliknuti na njegovo ime, tad će se otvoriti mail sa adresom. U mail je dovoljno da ukucate Dragan Babić. Glasanje putem maila je besplatno ali se može sa jedne mail adrese glsati samo jednom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana