Представљамо кандидате: Драган Бабић, кануиста Кајак-кану клуба Врбас

Дубравко Цураћ
Представљамо кандидате: Драган Бабић, кануиста Кајак-кану клуба Врбас

БAЊA ЛУКA - За кануисту "Врбаса", Драгана Бабића, календарска 2009. година била је и више него успјешна. Сјајни резултати које је остварио у протеклој сезони нису прошли незапажено и Кајак-кану савез Републике Српске кандидовао га је за традиционалну акцију нашег листа "Избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

- Веома сам задовољан сезоном која је иза мене. Први пут у каријери успио сам увезати неколико одличних резултата што су препознали људи из Савеза и предложили ми као њиховог кандидата. Поред тога у овој години успјешно сам завршио факултет, одслушао магистарски, и на крају пронашао посао тако да и са те стране имам разлога за задовољство - рекао је Бабић.

Кануиста Врбаса на Отвореном првенству БиХ у Бањој Луци у класику и спринту освојио је прво мјесто. Најбољи је био и у Горажду у дисциплини слалом, гдје је освојио и тимску златну медаљу. Одличне наступе Бабић је забиљежио на Отвореним првенствима Србије у Краљеву (слалом друго мјесто, класик и спринт прво мјесто), Хрватске у Вараждину (слалом треће мјесто, класик и спринт четврто мјесто), као и на Првенство Загреба (слалом треће мјесто, класик четврто мјесто). Ту свакако треба додати и Еврокуп Бања Луке (слалом прво мјесто, класик и хед ту хед треће мјесто, спринт друго мјесто), као Свјетски куп у Нишу (слалом и класик четврто мјесто, спринт пето мјесто).

Од бројних успјеха, треба издвојити и његове наступе у Рафтинг лиги БиХ гдје је у три кола био први у слалому, класику, хед ту хеду и спринту.

- Од свих такмичења посебно бих издвојио Првенство у Горажду гдје сам наступао у дисциплини која није моја али сам такође успио доћи до првог мјеста - нагласио је Бабић.

У наредној сезони овај врсни спортиста очекује још боље резултате, посебно на међународној сцени.

- Због економске кризе нисам имао много наступа на међународним смотрама. Надам се да ће наредна година бити много боља како бисмо могли учествовати на такмичењима у иностранству и наравно постизати запажене резултате - закључио је Драган Бабић. 

Вандали поломили кану

Бабић је доживио и велику непријатност. Приликом тренинга на Врбасу вандали су га са моста гађали камењем и том приликом поломили му кану.

- Без обзира што ми је кану био оштећен опет сам имао доста успјеха. Међутим, он више није у функцији и сада ми је приоритет да дођем до новог кануа како бих несметано могао да наставим са радом - рекао је Бабић.

Како гласати за Драгана Бабића

Гласати за Драгана Бабића можете путем SMS-а или mailom. SMS-ом можете гласати тако што у поруци напишете GL 12 и пошаљете то на број 065 1370, цијена поруке је 0,88 КМ са ПДВ-ом. Гласати путем SMS-а можете неограничено пута.

Гласати mailom можете тако што ћете кликнути на његово име, тад ће се отворити mail са адресом. У mail је довољно да укуцате Драган Бабић. Гласање путем mailа је бесплатно али се може са једне mail адресе глсати само једном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана