Praznik košarke i pobjeda za spas Igokee

Milan Zubović
Praznik košarke i pobjeda za spas Igokee

Laktaši - Praznik košarke sprema se u Laktašima jer u nedjelju od 17 časova Igokei u goste dolazi Crvena zvezda.

Predstojeći susret od velike je važnosti za oba tima, domaćin juri pobjedu za opstanak, a gost za drugo mjesto na tabeli, koje bi donijelo prednost domaćeg terena u polufinalu. Prvi susret ove sezone igran u "Pioniru" dobili su Aleksandrovčani, ali su zatim vezali šest poraza, što je rezultovalo promjenom na kormilu, pa je umjesto Željka Lukajića ponovo stigao Dragan Bajić. Njemu "leže" susreti sa "crveno-bijelima" jer je u ABA ligi dobio dva od tri susreta, dok je njegova ekipa još jednom slavila u prijateljskoj utakmici.

- Zvezda je favorit u predstojećem meču i biće to praznik košarke za naše mjesto. Čeka nas težak obračun na parketu jer je protivnik svoj kvalitet pokazao odličnim partijama u ABA i Evroligi. Pretpostavljamo da će svoju igru bazirati tamo gdje smo najtanji, oni veoma jaki, a to je na centru. Tu će biti njihov udar kada je napad u pitanju. Mojim igračima ne treba poseban motiv kada igraju protiv velikih timova i meni će biti lakše u pripremi za ovaj susret. Ako nam se ukaže prilika da dođemo do pobjede, sigurno ćemo je iskoristiti - izjavio je Bajić.

Poslije poraza od Darušafake u Evroligi, Zvezda će stići umorna od gostovanja u Istanbulu, u čemu domaći sastav vidi svoju priliku.

- Bilo bi lakše da su pobijedili Darušafaku i da s tim raspoloženjem dolaze kod nas. Ovako, moraće da se "vade" jer su pod pritiskom i bore se sa Cedevitom za drugo mjesto na tabeli. S druge strane, u lagodnijoj smo situaciji nego prije mjesec, ali nam i dalje treba pobjeda za opstanak. Nažalost, prvu loptu smo ispustili u prošlom kolu, mada ćemo pokušati da u ovom meču dođemo do trijumfa i napravimo veliki korak ka našem cilju - rekao je Bajić.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Vuk Radivojević bio je junak pobjede u "Pioniru", a i sada se nada pobjedi.

- Tada smo ih dobili jer je bio početak sezone i imali su dosta problema sa ekipom i pojačanjima, što naravno ne umanjuje naš rezultat. Sada je drugačija priča, dugo im je trebalo da se ukombinuju i sada su se posložili. Fantastičan su tim i verujem da će odbraniti titulu ABA lige. Veliki su favoriti, jure drugu poziciju, ali se nikad ne predajemo. Potrebna nam je pobeda za ostanak u ligi, koju tražimo u predstojećem susretu. Sigurno je da će oni imati dodatni motiv da nam se revanširaju za poraz iz prvog dela sezone, ali i mi imamo dovoljno motiva da im se suprotstavimo. Tamo nam se ukazala prilika za slavlje koju smo iskoristili i ako se tako nešto ponovi, sigurno je da ćemo znati šta da uradimo - istakao je Radivojević.

Dres pod svodovima

Prije utakmice biće priređena mala svečanost i dres sa brojem šest koji je nosio nekadašnji kapiten Milan Dozet biće podignut pod svodove dvorane u Laktašima. Njegov dres prvi je i jedini za sada, a Dozet je za Igokeu igrao od 2010. do 2014. godine, kada je završio aktivnu karijeru. Sa ekipom je osvojio šampionsku titulu u sezoni 2013/14, a bio je član generacije koja je u sezoni 2012/13. osvojila prvo mjesto u ligaškom dijelu ABA lige.

Igrao sa Cirbesom

Najveća opasnost po Igokeu prijeti od centra Maika Cirbesa, koji je bio timski kolega plejmejkeru Aleksandrovčana Seržeriju Gipsonu u Brose Basketsu tokom sezone 2012/13.

- Sreća pa ne igram centra, imao bih velikih problema s njim - rekao je Gipson kroz smijeh.

A zatim nastavio u ozbiljnom tonu.

- Očekujem veliku borbu, jer igramo protiv kvalitetnog tima. Nama je ova utakmica takođe veoma bitna, jer se borimo za opstanak. Moramo da se dobro potrudimo i odigramo kolektivno. Nemamo mnogo prostora za greške i moramo da pogađamo iz svih pozicija - kazao je Gipson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana