Podrinju dosta bod, Borac hoće pobjedu

Siniša Kotaraš
Podrinju dosta bod, Borac hoće pobjedu

Banjaluka - Treće kolo Prve lige Republike Srpske donosi nekoliko interesantnih duela, ali posebnu pažnju privlači utakmica u Janji u kojoj će snage odmjeriti Podrinje i Borac.

Domaćin nakon dva odigrana kola ima polovičan učinak, dok su “crveno-plavi” osvojili svih šest bodova.

- Poštujem Borac jer je to jedan od naših najjačih klubova. Veliki je klub i zaista se radujemo susretu sa njima iako Borcu, realno, nije mjesto u Prvoj ligi. U svakom slučaju, za ovakve utakmice ne treba poseban motiv, a mi ćemo, kao i u svakom drugom susretu, ići na pobjedu. Mislim da imamo realne šanse za pozitivan rezultat, a nama je najvažnije da ne izgubimo - rekao je trener Podrinja Senad Hadžić.

Sa druge strane, prvo ovosezonsko gostovanje Banjalučani dočekuju sa dosta problema. Zato Darko Vojvodić naglašava kako njegov tim nije favorit, ali da će, bez obzira na sve, jurišati na pobjedu.

- Imamo je Borac i bolje trenere i jači tim, pa nije uspijevao da slavi u Janji. Zbog toga i kažem da mi nismo favoriti, ali i da ćemo dati sve od sebe za dobar rezultat. Jer se mi svim srcem borimo za ovaj klub i ovaj grad i za to treba da stigne nagrada u vidu dobrog rezultata - istakao je Vojvodić.

Optimizam iz svlačionice prenio je iskusni vezista, Miloš Žeravica, koji je podvukao kako njegov tim možda ne igra lijepo za oko, no zato polako ali sigurno sakuplja bodove.

- Dobro smo startovali i u prva dva domaća meča osvojili svih šest bodova. Možda ne baš u dobroj igri, ali nismo ni strahovali za konačan ishod. Sada nam je na red došlo i prvo gostovanje i ja mislim kako imamo čemu da se nadamo. Uz maksimum zalaganja svakog pojedinca, možemo da se vratimo sa pozitivnim rezultatom i još jednom pokažemo kako smo prvi favoriti za osvajanje titule i povratak u Premijer ligu BiH - kategoričan je Žeravica.

Prva liga

1. Sloga (GC)      2        2        0        0        6:1     6

2. Borac     2        2        0        0        3:1     6

3. Kozara   2        2        0        0        2:0     6

4. Slavija  2        1        0        1        4:4     3

5. Sutjeska 2        1        0        1        2:2     3

6. Podrinje (J)    2        1        0        1        1:1     3       

7. Sloboda (MG) 2        1        0        1        2:3     3

8. Drina (Z)         2        0        2        0        1:1     2

9. Rudar P.          2        0        1        1        1:2     1

10. A. Modriča   2        0        1        1        1:4     1

11. Tekstilac      2        0        0        2        1:3     0       

12. Željezničar  2        0        0        2        0:2     0

U trećem kolu, koje se igra u subotu od 17,30 časova sastaju se: Tekstilac - Željezničar ST, Podrinje (J) - Borac, Rudar Prijedor - Kozara, Alfa Modriča - Sutjeska, Slavija - Drina (Z), Sloboda (MG) - Sloga (GC).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana