Pobjeda donosi Igokei gornji dio tabele

Milan Zubović
Pobjeda donosi Igokei gornji dio tabele

Laktaši - Pobjeda nad Olimpijom u prošlom kolu vratila je osmijehe na lice svima u taboru Igokee, ali je jasno da ih večeras od 21 čas čeka teško gostovanje kod Mornara u posljednjem meču devetog kola ABA lige.

Nakon tog trijumfa Aleksandrovčani su imali skoro deset dana za trening što je treneru Žarku Milakoviću dalo dosta vremena da uigra novajlije Danila Anđušića i Olivera Lafajeta kao i Latavijusa Vilijamsa od kojih se očekuje da podignu igru na viši nivo te da ekipa pobjegne iz donjeg dijela tabele. “Igosi” još nisu slavili u “Topolici”, a igrali su dva puta dok su jedinu pobjedu izborili na svom terenu. Kako je liga prilično izjednačena, a samo prve tri ekipe imaju pozitivan skor, Aleksandrovčani bi eventualnom pobjedom napravili veliki korak ka gornjem dijelu tabele.

- Ne trebaju nas zavaravati rezultati Mornara u u posljednjem periodu i oni traže reakciju na sve ovo što im se dešava u Evrokupu koji uzima danak. Imaju kvalitetan sastav, dizaće formu u nastavku dok je ovaj trenutak povoljan za nas jer želimo da odigramo dobru utakmicu i nastavimo neki naš ritam. Nezgodna su ekipa koja može da igra sa četiri “mala” igrača, gdje je Đorđe Drenovac na krilnom centru kao i sa dvije “petice” sa Lendingom Saneom i Urošem Lukovićem - izjavio je trener Igokee Žarko Milaković.

On je sa  timom radi na “utezanju” odbrane koja je na posljednja dva meč primila čak 205 poena, a Mornar je ekipa koja igra na koš više.

- Sa dva nova igrača dobili smo na širini u igri i možemo da odgovorimo na sve njihove opcije. Moramo da budemo čvršći u odbrani i zaustavimo vanjsku liniju Mornara koja ima mnogo loptu u rukama, koja mnogo kreira te da budemo strpljiviji. U narednom periodu čeka nas tri gostovanja uz jedan težak domaći susret i ovo je dio kada se lomi sezona tako da moramo biti fokusirana na naš cilj - kazao je Milaković.

Statistički gledamo najbolji igrač Igokee Tomislav Zubčić vjeruje u trijumf na teškom gostovanju.

- Pred nama je ozbiljna utakmica i rezultati Mornara nisu pravi odraz njihovog kvaliteta. Uz mnogo veću dozu ozbiljnosti moramo da igramo u odbrani i sve će sjesti na svoje mjesto. Imaju dugačku klupu i možemo očekivati mnogo zamki od njih - kazao je Zubčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana