Ognjen Kuzmić: Povreda manje boli uz prijatelje

Milan Zubović
Ognjen Kuzmić: Povreda manje boli uz prijatelje

Banjaluka - Srpski reprezentativac i član Real Madrida Ognjen Kuzmić uskoro će na operaciju ligamenta koljena, a slobodno vrijeme iskoristio je da posjeti Banjaluku, gdje mu je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upriličio prijem.

Rođenom Dobojliji tom prilikom Dodik je uručio plaketu „Amblem i zastava Republike Srpske“ za ukupan doprinos i sportske rezultate kojima se doprinosi afirmaciji RS, a istom prilikom mu je poželio i puno uspjeha na predstojećim takmičenjima. Kuzmić je povredu doživio tokom utakmice Evrolige protiv CSKA i za njega je sezona završena pošto oporavak traje od šest do devet mjeseci.

- Velika je čast što je predsjednik Republike Srpske upriličio prijem za mene na kojem sam dobio priznanje. Kod kuće sam do subote kada ću krenuti za Madrid, gdje ću 23. novembra imati operaciju i nadam se najboljem - izjavio je Kuzmić.

Nakon odlične sezone u redovima Crvene zvezde potpisao je trogodišnji ugovor sa Real Madridom u transferu vrijednom 1,2 miliona evra.

- Saigrači su me dosta dobro prihvatili i odlično sam se uklopio u sistem igre, ali je onda došla povreda nakon koje su svi bili uz mene. Srećan sam u klubu i osjećam se dobro u novoj sredini. Real ima najbolje uslove za rad u Evropi, mada su nas poremetile povrede igrača pa ćemo vidjeti kako ćemo dalje - istakao je Kuzmić.

Osim njega Zvezdu je nakon istorijske sezone napustilo još sedam igrača i trener, tako da je formiran novi tim, a Dobojlija prati igre kluba za koji navija.

- Period iz Zvezde pamtim po lijepim stvarima i čujem se sa nekadašnjim saigračima koji su takođe našli dobre angažmane. Nakon povrede svi su mi se javili i dali podršku, što mi dosta znači. Sadašnja ekipa je solidna i trebaće mnogo vremena da se uigra, jer je stiglo 11 novih igrača tako da treneru neće biti nimalo lako - naglasio je Kuzmić.

Reprezentaciju Srbije iduće sedmice očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini u kojima selektor Aleksandar Đorđević neće moći da računa na sve igrače zbog „rata“ FIBA i Evrolige koja ne dozvoljava košarkašima da tokom sezone igraju za nacionalne selekcije.

- Sigurno je da neće biti jednostavno bez evroligaških igrača, ali vjerujem da će ekipa biti dobra i da ćemo izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu te da neće biti posebnih problema - kazao je Kuzmić.

Nije mnogo govorio o mogućem puštanju igrača Reala u reprezentaciju tokom kvalifikacija.

  • Nismo imali sastanak u Realu povodom igranja za reprezentaciju. To je sukob dvije organizacije u kojem ispaštaju košarkaši - rekao je Kuzmić.

Karijera

Kuzmić je u Zvezdu stigao iz Panatinaikosa, gdje je sarađivao sa trenerom Aleksandrom Đorđevićem, a ranije je branio boje Golden Stejt Voriorsa, kao i Santa Kruz Voriorsa, sa kojima je osvojio titulu u NBA i NBDL ligi. Voriorsi su ga birali kao 52. pika na draftu 2012. Bio je član reprezentacije Srbije na EP u Francuskoj prije dvije godine dok je ove na istom takmičenju stigao do srebra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana