Милош Ђорђевић и Бојан Буразор у глас поручују: Коначно смо ту гдје смо хтјели бити

Дарко Пашагић
Милош Ђорђевић и Бојан Буразор у глас поручују: Коначно смо ту гдје смо хтјели бити

Бањалука - Иако је било недоумица сада је сигурно да ће дрес Борца у наставку сезоне носити крилни нападач Милош Ђорђевић и офанзивни везни Бојан Буразор који су у првом дијелу првенства наступали за Славију, односно Рудар Приједор.

Сага око преласка њих двојице на Градски стадион трајала је поприлично дуго, јер Ђорђевић није никако могао да ријеши спорну папирологију, док Приједорчани нису тако лако хтјели да се одрекну свог најбољег играча. Ипак, челници Бањалучана нашли су рјешење и постигли су договор са "соколовима" и "рударима" и тако да ће у наставку сезоне бити јачи за услуге овог тандема. По многима, Ђорђевић би требало да буде право освјежење у редовима Борца, а то је показао и у првој контролној утакмици против БСК-а.

- Искрен да будем било је доста напорно ишчекивати хоће ли се Борац и Славија договорити, а свим срцем сам желио постати члан клуба са Градског стадиона. На срећу све је добро испало, двије стране су се договориле и остало је још само да потпишем уговор. Свестан сам да са дошао у велики клуб. Очекујем велике ствари у дресу Борца, поготово од јесени, када стадион буде претесан да прими све наше навијаче у дуелима са Жељезничарем, Сарајевом, Зрињским - истакао је Ђорђевић.

Фудбал је почео да тренира у родном Пироту, као члан Радничког, а потом је четири године провео у Омладинској школи београдског Партизана. Потом је играо за сарајевски Олимпик, Звијезду из Градачца, те прошлу полусезону за Славију.

- Постигао сам јесенас три гола, имао чак 12 асистенција, али желио сам да се докажем у већој средини. Свестан сам да се од мене много очекује. Не бојим се искушења, а у овом тренутку је најважније да се добро припремим. То неће бити тешко, јер имамо сјајне услове на овом новом помоћном терену. Саиграчи су ме добро прихватили, то су све квалитетни играчи од првог до посљедњег. То је показао и овај меч са БСК-ом у коме смо лако дошли до побједе. Надам се да ће тако бити и у наставку припрема, али и у првенству - додао је Ђорђевић.

Буразор је такође нестрпљиво чекао исход договора и на крају је све испало онако како је прижељкивао.

- Остало је само да се још потпише уговор, али то је сада мања брига. Важно је да сам ту и да већ неколико дана тренирам са будућим саиграчима. Могу да кажем да је атмосфера у екипи сјајна. Драго ми је што сам постао дио великог Борца, који има високе амбиције не само ове сезоне, већ и у наредним када буде поново премијерлигаш. Одлично сам прихваћен у новој средини и надам се да ћу се успјети наметнути шефу стручног штаба веома брзо - нагласио је Буразор, који је поникао у Борцу из Козарске Дубице, а потом је наступао још за хрватске клубове Цриквеницу и Ријеку, Јединство из Бихаћа, Травник и Рудар Приједор.

Побједа

У првом контролном сусрету Борац је на свом новом помоћном терену савладао бањалучког друголигаша БСК са 3:0. Стријелци су били Бојан Пузигаћа, Гедеон Гузина и Петар Кунић.

- Задовољан сам, јер је ово била прва провјера доста измијењеног састава у односну на јесењи дио првенства. Ту је осам нових играча и сада све то полако треба укомпоновати. Најважније је да су сада сви они ту и са њима Борац ће лакше остварити циљ, односно одбранити прво мјесто и вратити се у Премијер лигу - нагласио је шеф стручног штаба Борац Вуле Тривуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана