Мајка и син Инга и Нестор Лукајић заједно до црног појаса

Дарко Пашагић
Мајка и син Инга и Нестор Лукајић заједно до црног појаса

Бањалука - Да живот пише свакојаке приче најбољи су примјер чланови Школе каратеа Карате клуба Шотокан из Бањалуке Инга и Нестор Лукајић, који су недавно положили за црни појас.

Ништа ту не би било чудно да њих двоје нису мајка и син, који су до "најјачег" појаса дошли исти дан, а практично истог дана почели су и да тренирају.

- Било је то сада већ давне 2011. године, када сам послије великог наваљивања Нестора одвела на први тренинг. Као свака брижна мајка жељела сам да видим шта се ту ради и свидјело ми се на први поглед. Нисам жељела да вријеме док чекам сина да заврши тренинг проводим по кафићима, бутицима или шетајући него сам хтјела да будем уз њега, али не само као морална подршка, него да и ја нешто научим - започела је причу Инга Лукајић, која истиче да није имала нарочиту подршку породице да се бави каратеом.

Како је вријеме протицало, карате је за њих обоје постао саставни дио живота.

- Временом смо почели полагати за добијање појасева и коначно смо овог љета стигли и до црног. Штета што су мале шансе да се редовно такмичим, јер то не би приличило мојим годинама, али за ово вријеме успјела сам да освојим и једну сребрну медаљу у катама - рекла је Инга и додала да су све вријеме уз њу били само синови Нестор и Матеј, који је такође једно вријеме тренирао, а послије је престао.

С друге стране Нестор, који је ученик петог разреда Основне школе "Иво Андрић", гдје год да се појави на такмичењима представља прави страх и трепет за ривале, неприкосновен је у катама појединачно и екипно.

- Мајка ми је велика подршка у животу, па тако и у каратеу. Увијек је уз мене на такмичењима и то ми даје велику снагу. Поносам сам што смо заједно стигли до црног појаса - рекао је Нестор, који је тек напунио десет година, а у својој збирци има више од 60 медаља.

И док се од Нестора очекује да још више заблиста у будућности, Инга жели да и даље остане везана за карате.

- Већ сада често помажем на тренинзима млађим категоријама тренеру Рајку Врањешу и жељела бих и да се опробам на том пољу. Највјероватније и као карате судија. Једно је сигурно, наставићу са усавршавањем - додала је Инга Лукајић.

Врањеш

Тренер Школе каратеа Карате клуба Шотокан Рајко Врањеш пун је хвале за Лукајиће.

- Инга је показала да када се нешто жели и хоће може увијек да се постигне. Импонује њена упорност и самоодрицање, које је показала претходних година. Што се тиче Нестора, о њему ће се сигурно надалеко чути. Са њим је милина радити, јер напросто упија сваки потез, сваку кату - нагласио је тренер Врањеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана