Лукендић: Играћемо против Младости

Дарко Пашагић
Лукендић: Играћемо против Младости

Бањалука - Уколико до почетка сусрета другог кола Лиге за опстанак челници Борца не приложе потврде да су платили дуг или договорили динамику измирења обавеза, фудбалери неће моћи да играју меч у Добоју код Какња против Младости.

Бањалучани су Ненаду Киси, Небојши Рунићу, Немањи Видовићу, Петру Курћубићу, Чедомиру Ћулуму, Гедеону Гузини и Радовану Гајићу дужни укупно 57.280 марака, а директор клуба Дејан Лукендић тврди да ће све бити у реду.

- Према њима ће бити измирене обавезе или ћемо направити репрограм, али сигурно је да одигравање утакмице неће доћи у питање. У контакту смо са свим поменутим играчима и тренерима и сигурно је да ће све бити ријешено на обострано задовољство - нагласио је Лукендић.

Члан Дисциплинске комисије ФС БиХ Горан Косорић појаснио је шта морају све да ураде на Градском стадиону да би избјегли аутоматску суспензију и наставили такмичење.

- Према поменутим играчима обавезе се морају у потпуности измирити закључно са данашњим даном или се мора донијети писмени доказ да је са њима направљен договор о репрограму. Уколико евентуалне уплате не буду извршене до вечерас у поноћ када истиче рок, а изврше се до почетка сусрета у суботу Борац ће бити кажњен са 1.000 марака због непоштивања одлуке Дисциплинске комисије и моћи ће да игра утакмицу. У случају да се према неком од њих седам не испоштује одлука, клуб ће бити суспендован и неће моћи играти. Помало је несхватљиво што се у Борцу неодговорно понашају према постојећим дуговима и практично увијек нагомилане проблеме рјешавању у посљедњи час - рекао је Косорић.

"Црвено-плави" су се прије мјесец, тачније до 16. фебруара морали изјаснити о дуговањима према кондиционом тренеру Дејану Рађеновићу (2.400 марака), физиотерапеуту Драшку Жижићу (12.435), те тренерима Стојану Малбашићу (24.160), Марку Тешићу (11.864), Драгану Марјановићу (11.660) и Жељку Врањешу (23.250), који су Дисциплинској комисији ФС БиХ поднијели захтјев за покретање дисциплинског поступка. Ријеч је о укупном износу од 85.769 марака. Бањалучани су то урадили на вријеме, али је за очекивати да и ова дуговања веома брзо дођу на наплату и тако још више оптерете и онако празну касу Бањалучана.

Проблеми

Доскорашњи помоћник Игора Јанковића, Марко Максимовић први пут ће самостално водити први тим и то у сусрету против Младости. Већ сада је јасно да ће бити суочен са великим кадровским проблемима. Једини прољећни стријелац Петар Кунић неће играти због три жута картона, а од раније повријеђеним Немањи Тркуљи, Александру Кондићу и Синиши Дујаковићу прикључио се Стефан Дујаковић, који ће морати да паузира најмање двије седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана