Леотару 32 медаље

Ч. М.
Леотару 32 медаље

Требиње - Пливачи Леотара из Требиња освојили су 32 медаље (11 златних, 10 сребрних и 11 бронзаних) на недавно одржаном љетњем првенству Републике Српске у Бањалуци.

Од такмичара из највећег града на југу Републике Српске најуспјешнија је била омладинка Ана Чучковић (16), која је освојила десет медаља (шест златних, по двије сребрне и бронзане). Ана је освојила пет титула у омладинској конкуренцији у којој је у РС неприкосновена, а постала је и сениорски првак РС у дисциплини 50 метара леђно, док је двије сребрне и бронзане медаље освојила у апсолутној конкуренцији. Успјешни су још били Николина Мирдиња (16), Анастасија Влатковић (16), Хелена Лакић (9), Балша Шаренац (17), Видак Шаренац (15), Сандра Росандић (11) и Ана Поповић (9). Укупно је 13 пливача Леотара наступило у Бањалуци потврдивши врхунски таленат.

- Наши пливачи овим резултатима у Бањалуци одлично су отворили љетну сезону републичких и државних првенстава и очекујем да ће са добрим резултатима наставити и у будућем периоду у којем нас очекују државна првенства, као и наступ наше пливачице Ане Чучковић на четворомечу нација у Словенији 29. јула у сениорској конкуренцији - казао је тренер клуба Вељко Пиљевић.

Пливачи Леотара у љетњим мјесецима имају оптималне услове за тренинге на Олимпијском базену СРЦ "Бање" у Требињу, док осталих девет мјесеци у години тренинге у базену обављају углавном у Игалу и Дубровнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана