Košarkaška selekcija BiH danas dobija selektora: Džikić prije Bajića i Mulaomerovića

Milan Zubović
Košarkaška selekcija BiH danas dobija selektora: Džikić prije Bajića i Mulaomerovića

Banjaluka - Trener Partizana Aleksandar Džikić danas će biti imenovan za novog selektora muške košarkaške reprezentacije BiH, saznaje "Glas Srpske".

Navodno, praktično je postignut dogovor sa kormilarom "crno-bijelih", kojem ni čelnici ovog kluba neće praviti probleme da obavlja pomenutu funkciju. Sve bi trebalo da bude objelodanjeno danas na konferenciji za medije zakazanoj za 14 časova.

Iako najavljena za juče, sjednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, četvrta po redu, nije održana, a kandidati za mjesto na klupi nacionalne selekcije, koje je ostalo upražnjeno nakon odlaska Duška Ivanovića, Dragan Bajić i Damir Mulaomerović našli su se u pat poziciji. Nijedan od njih nema potrebnu podršku članova UO, a predsjednik KS BiH Aleksandar Fulurija ističe da postoji plan B iako nije želio da govori o konkretnim imenima.

- Otkazali smo sjednicu Upravnog odbora i danas ćemo obaviti neformalne razgovore na kojima ćemo pokušati da postignemo dogovor, a potom će o svemu odlučiti Upravni odbor. Rješenje se mora naći, ali s obzirom na dosadašnja dešavanja, teško je očekivati da će Bajić ili Mulaomerović uspjeti da dobiju potrebnu većinu glasova pa ćemo vjerovatno tražiti treće rješenje. U ovom trenutku ne mogu govoriti o imenima - rekao je Fulurija.

Ujedno, rok za imenovanje selektora nije određen.

- Ne postoji tačan datum do kojeg moramo izabrati selektora mada bi to trebalo da bude gotovo do kraja maja, jer sredinom jula treba da počnu pripreme reprezentacije za nastup u kvalifikacijama za Evrobasket - kazao je Fulurija.

Karijera

Aleksandar Džikić rođen je u Beogradu 23. marta 1971. godine, a trenersku karijeru započeo je u omladinskim selekcijama Partizana 1991. godine. Sa mladim timovima Beovuka radio je od 1994. do 1999. godine da bi u narednih šest godina bio pomoćnik Dušku Vujoševiću u Partizanu. Od 2005. do 2007. godine bio je asistent u NBA ekipi Minesota Timbervulvs, dok je 2008. vodio Olimpiju. Na klupi Krke proveo je dvije sezone (2009-11) kada je osvojio Evročelendž kup i prvenstvo Slovenije, a potom jednu u Lijetuvos Ritasu da bi se u Novo Mesto vratio 2013. godine i ostao dvije sezone, uz jednu šampionsku titulu i dva trofeja Kupa. Bio je imenovan za selektora Makedonije, ali se nije dugo zadržao na toj funkciji, dok je početkom ove godine preuzeo Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana