Кошаркашка селекција БиХ данас добија селектора: Џикић прије Бајића и Мулаомеровића

Милан Зубовић
Кошаркашка селекција БиХ данас добија селектора: Џикић прије Бајића и Мулаомеровића

Бањалука - Тренер Партизана Александар Џикић данас ће бити именован за новог селектора мушке кошаркашке репрезентације БиХ, сазнаје "Глас Српске".

Наводно, практично је постигнут договор са кормиларом "црно-бијелих", којем ни челници овог клуба неће правити проблеме да обавља поменуту функцију. Све би требало да буде објелодањено данас на конференцији за медије заказаној за 14 часова.

Иако најављена за јуче, сједница Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ, четврта по реду, није одржана, а кандидати за мјесто на клупи националне селекције, које је остало упражњено након одласка Душка Ивановића, Драган Бајић и Дамир Мулаомеровић нашли су се у пат позицији. Ниједан од њих нема потребну подршку чланова УО, а предсједник КС БиХ Александар Фулурија истиче да постоји план Б иако није желио да говори о конкретним именима.

- Отказали смо сједницу Управног одбора и данас ћемо обавити неформалне разговоре на којима ћемо покушати да постигнемо договор, а потом ће о свему одлучити Управни одбор. Рјешење се мора наћи, али с обзиром на досадашња дешавања, тешко је очекивати да ће Бајић или Мулаомеровић успјети да добију потребну већину гласова па ћемо вјероватно тражити треће рјешење. У овом тренутку не могу говорити о именима - рекао је Фулурија.

Уједно, рок за именовање селектора није одређен.

- Не постоји тачан датум до којег морамо изабрати селектора мада би то требало да буде готово до краја маја, јер средином јула треба да почну припреме репрезентације за наступ у квалификацијама за Евробаскет - казао је Фулурија.

Каријера

Александар Џикић рођен је у Београду 23. марта 1971. године, а тренерску каријеру започео је у омладинским селекцијама Партизана 1991. године. Са младим тимовима Беовука радио је од 1994. до 1999. године да би у наредних шест година био помоћник Душку Вујошевићу у Партизану. Од 2005. до 2007. године био је асистент у НБА екипи Минесота Тимбервулвс, док је 2008. водио Олимпију. На клупи Крке провео је двије сезоне (2009-11) када је освојио Еврочеленџ куп и првенство Словеније, а потом једну у Лијетувос Ритасу да би се у Ново Место вратио 2013. године и остао двије сезоне, уз једну шампионску титулу и два трофеја Купа. Био је именован за селектора Македоније, али се није дуго задржао на тој функцији, док је почетком ове године преузео Партизан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана