Карате турнир Бањалука 2014: Херцеговац освојио највише медаља

Данијел Радујковић
Карате турнир Бањалука 2014: Херцеговац освојио највише медаља

Бањалука - Карате клуб Херцеговац из Билеће са освојених 15 златних, 12 сребрних и 11 бронзаних медаља био је најуспјешнији клуб на 11. интернационалном турниру "Бањалука 2014" одржаном у дворани "Борик".

Такмичари Тигра из Теслића заузели су друго мјесто са укупно 21 освојеном медаљом (7, 5, 9), док су трећи били каратисти Славије из Источног Сарајева (6, 2, 8).

Најбољи појединац у мушкој конкуренцији био је такмичар Херцеговца Александар Козијак који је дошао до три златне и једне сребрне медаље. Код дама најбоља је била каратисткиња Грахова Душка Шипка које је имала два злата и сребро. На турниру који је организовао КК Шеснаеста такмичило се више од 550 каратиста из 29 клубова. Виђене су одличне борбе. Треба напоменути да резултати домаћина турнира нису учествовали у генералном пласману.

- Такмичење је било на врхунском нивоу. Каратисти су показали велики таленат и знање. Није била ниједна пријава екипа нити повреда неког такмичара, што је најбитније. У клубу су задовољни како је све протекло и што није било никаквих проблема - казао је тренер Шеснаесте Сањин Шакић.

Милош Лале из Славије био је најбољи у сениорској категорији, а за прво мјесто добио је новчану награду од 300 марака. Други је завршио Никола Полуга из Дрине Вишеград, а трећи је такмичар Славије Милан Берибака. Током турнира одржан је тромеч нација, а најбоља је била Република Српска испред Србије и Румуније. На овом турниру требало је да учествују и такмичари из ФБиХ, али због Бајрама нису допутовали у Бањалуку.

- Честитали смо нашим спортским ривалима из ФБиХ и пожељели им све најбоље за празник. Надамо се да ће доћи наредне године. Захвалио бих свима који су узели учешће у организацији турнира - додао је Шакић.

Јубилеј клуба

Током овог турнира карате клуб Шеснаеста прославио је и 20 година постојања и рада. Клуб је за то вријеме остварио велике успјехе и вриједне резултате. На свечаној прослави клуб је уручио захвалнице свима који су помогли развој клуба, као и бившим и садашњим функционерима и такмичарима. Захвалницу за допринос и развој клуба и карате спорта добио је и лист "Глас Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана