Камерунка и Бјелорускиња дижу ниво игре одбојкашица Гацка

Ратомир Мијановић
Камерунка и Бјелорускиња дижу ниво игре одбојкашица Гацка

Гацко - Женски одбојкашки клуб Гацко озбиљно се појачао за дуго жељени наступ у Европи пред својом публиком, али и за комплетну сезону.

Посљедња аквизиција Гачанки је репрезентативка Камеруна Хенријета Коула, која игра на позицији техничара. Ријетка је појава у домаћој одбојци да клубови ангажују инострана појачања, а у Гацку су посегли за том опцијом с циљем да додатно ојачају играчки кадар и направе искорак. Двадесетчетворогодишња Коула је један од важнијих чланова камерунског тима који је 2014. године играо Свјетско првенство, 2016. Олимпијске игре, а на шампионату Африке заузео треће мјесто. Прије доласка у Гацко наступала је у Француској. Она је треће појачање Гачанки, а прије ње из вишеградске Дрине стигла је Бојана Тешевић и Бјелорускиња Марина Ковалкина.

У односу на прошлу годину, клуб је напустила само средњи блокер Милена Ковачевић, која школовање наставља у Србији, а техничар Хелена Кошутић одлучила је да направи једногодишњу паузу. Предсједник клуба Радоица Антуновић не скрива велике амбиције.

- Мислим да имамо квалитетнију и комплетнију екипу него прошле године када смо освојили друго мјесто у Премијер лиги, због чега вјерујем да ове године можемо да се озбиљно умијешамо у борбу за један од три домаћа трофеја. Ове године очекује нас и нови наступ у Челенџ купу гдје ћемо први пут бити домаћини у Гацку, што представља додатни мотив и за играчице и за стручни штаб, али и за нас из управе клуба - рекао је Антуновић.

Тренер Саша Слијепчевић не обећава трофеје, али вјерује у своју екипу.

- За мене као тренера је приоритет да нашу игру подигнемо на виши ниво, вјерујем да можемо да играмо бар 20 одсто боље него прошле године, а у томе ће нам свакако помоћи и појачања. Свакако да ћемо покушати да будемо конкурентни у борби за трофеје - рекао је Слијепчевић.

Братислава ривал

Ривал одбојкашицама Гацка, које се послије двије године враћају на европску сцену, биће словачка Братислава у шеснаестини финала Челенџ купа. Како је први меч на распореду средином децембра, а реванш 9. јануара, имају још довољно времена да се припреме за тежак двомеч, а уколико из њега изађу као побједнице, готово сигурно ће имати прилику да се опробају против врло јаког руског Динама из Краснодара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана