Фудбалери Борца задовољни упркос поразу

Дарко Пашагић
Фудбалери Борца задовољни упркос поразу

Бањалука - Фудбалери Борца поражени су у контролној утакмици у Загребу од истоименог хрватског прволигаша са 0:1.

У тврдом сусрету, без много прилика, "пјесници" из Крањчевићеве успјели су да пронађу пут до мреже великана из Платонове у 38. минуту када је Валентино Степчић погодио противничку мрежу. Према ранијем договору два клуба, овај сусрет играо се два полувремена по 60 минута. Борац је имао своје шансе, преко Јована Кастратовића у првом дијелу сусрета и Бојана Кременовића у другом, али оба тима у 120 минута нису створила много прилика.

- Ово је била утакмица у којој сам дао шансу свим играчима који су путовали у Загреб. Са нама нису путовала четворица искуснијих. Голман Асмир Авдукић је имао проблема са простом, Борислав Пилиповић са леђима, Јоцо Стокић са кољеном, а Младен Жижовић неће моћи играти против Славије у седмом колу Премијер лиге БиХ због три жута картона, па сам одлучио да га одморим. Одиграли смо два пута по 60 минута и створили неколико добрих прилика, али, их нажалост, нисмо искористили - рекао је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Без обзира на пораз, Мариновић је задовољан.

- Провјерио сам ове млађе играче, јер нам већ сутра предстоји сусрет шеснаестине финала Купа Републике Српске против Брда у Хамбаринама. За викенд играмо седмо коло Премијер лиге БиХ у коме гостујемо екипи Славије, а потом и Куп БиХ. Желио сам да видим на кога могу рачунати за ове такмичарске сусрете. Углавном, задовољан сам односом и приступом игри код свих играча, али још има доста тога што можемо поправити - нагласио је Мариновић и додао да је само млади Михајло Савановић у Загребу одиграо свих 120 минута.

Кормилар Бањалучана осврнуо се и на првих шест кола елитног такмичења.

- Када се све сабере и одузме, можда смо на свом конту могли имати бод или два више. Иако смо поражени од Олимпика у Сарајеву са 1:4, највише жалим за тим бодом, јер смо до самог финиша имали неријешен резултат и боље стајали на терену. Наредни меч са Славијом биће изузетно тежак, али очекујем да можемо изборити повољан резултат. Што се тиче Куп сусрета у Хамбаринама, неће нас заварати ранг такмичења у којем наступа наш ривал. Играћемо озбиљно, јер желимо да прођемо у наредну рунду такмичења - додао је Мариновић.

Два тима

У првом полувремену утакмице Загреб - Борац за "црвено-плаве" играли су: Ружић, Бечелић, Субић, Костић, Јевтић, Радиновић, Грујић, Илић, Жеравица, Савановић, Кастратовић. У другом дијелу сусрета наступили су: Гајић, Дујаковић, Кременовић, Рунић, Ђајић, Савић, Предраговић, Јовић, Мацановић, Малбашић, Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана