Филип Адамовић за Глас Српске: Шампион другу годину заредом

Милан Зубовић
Филип Адамовић за Глас Српске: Шампион другу годину заредом

Бањалука - Другу сезону заредом кошаркаш Филип Адамовић завршио је са шампионским пехаром у рукама. Прошле године освојио је шампионат БиХ са Игокеом, затим прешао у Асесофт из Плоештија са којим је постао првак Румуније.

- Први пут сам далеко отишао од куће тако да ми ова титула много значи, јер сам се доказао у другом клубу који није мој матични. Уједно, срећан сам јер сам двије сезоне заредом освојио титуле са два различита клуба - изјавио је Адамовић.

У финалу плеј-офа надиграли су екипу Орадее.

- Финале је било много теже него што смо очекивали. Три минуте прије краја пете утакмице губили смо са три поена разлике, али смо успјели преокренути, ни сами не знамо како, али се ваљда тако добијају финала - казао је Адамовић.

За сезону иза себе је рекао да је успјешнија него претходна, док у клубу, којег са клупе већ неколико сезона предводи Бањалучанин Владимир Арнаутовић, сматрају да су направили велики успјех.

- Неколико посљедњих година Асесофт је шампион Румуније чиме су сви презадовољни, али се ове године први пут играо Еврокуп гдје смо играли јако добро и остварили највећу побједу у историји румунске кошарке побиједивши руски Химки - истакао је Адамовић који је у десет утакмица Еврокупа имао учинак од 9,3 поена и 2,7 асистенција.

Осим за матичну Игокеу током каријере играо је за бањалучки Борац, мркоњићку Младост и тузланску Слободу. Квалитет румунске лиге га је одушевио.

- Не бих поредио румунску лигу са Јадранском јер је АБА много квалитетнија и заиста се не могу упоређивати, али искрено ме је изненадио квалитет лиге и далеко је испред Лиге БиХ - додао је Адамовић.

Послије неколико мјесеци у Румунији успио је да савлада основне појмове језика.

- Што се тиче румунског, научио сам неке ствари, углавном оне које и странци кад дођу код нас прво науче - кроз смијех је рекао Адамовић који је прошле године проглашен за најбољег спортисту Републике Српске у избору "Гласа Српске".

Иностранство у првом плану

Адамовићу је истекао уговор са Асесофтом, а одмор проводи код куће.

- Уговор ми је истекао и сад ми је у плану да се добро одморим. Управа клуба презадовољна је мојим наступом и требало би да разговарамо о наставку сарадње. Ипак, све то зависи од тога да ли ће играти Еврокуп. За сада се налазе међу 29 клубова, али ћемо видјети шта ће бити. Када је наставак каријере у питању приоритет је дефинитивно иностранство - изјавио је Адамовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана