FK Borac: Donatorska večera za novi početak

Darko Pašagić
FK Borac: Donatorska večera za novi početak

Banjaluka - Jedan od načina na koji će Borac pokušati da pribavi finansijska sredstva za normalno funkcionisanje biće i donatorska večera, koju će čelnici kluba organizovati 17. juna na Gradskom stadionu.

- Planiramo da okupimo 350 zvanica, odnosno ljudi iz javnog i sportskog života, te privrednike koji žele da pomognu u što bržem oporavku Borca. Cilj nam je prikupljanje iznosa od 400.000 maraka, a najveći dio novca bi bio utrošen za modernizaciju stadiona. Dio bi bio potrošen za saniranje starih dugovanja, a dio za troškove u narednoj sezoni. Za organizovanje ove večere imamo podršku političkog vrha Republike Srpske i gradskih vlasti i očekujemo da na njoj ispunimo naš cilj - istakao je predsjednik Borca Dejan Kusturić.

On je dodao da će se donatorska večera održati na travi Gradskog stadiona pod specijalno opremljenim šatorom koji će biti dopremljen za ovu priliku.

Prvi čovjek Banjalučana osvrnuo se i na dopis koji je klub uputio Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH da preispita sumnje u regularnost izdavanja licence zeničkom Čeliku.

- Imamo saznanja koja pokazuju da su Zeničani na neregularan način došli do licence. Ne želimo nikome da osporavamo pravo nastupa u najvišem rangu takmičenja, ali želimo da to bude na pošten način. Sve potrebne informacije koje posjedujemo o neregularnostima u vezi sa licencom Čelika danas ćemo proslijediti u Fudbalski savez BiH - nastavio je Kusturić.

On se osvrnuo i na izgradnju potrebne infrastrukture na Gradskom stadionu.

- Očekujemo da već u narednih dvadesetak dana, tačnije do donatorske večere, počnemo sa izgradnjom pomoćnog terena. Odlučnost da počnemo sa gradnjom smo odavno pokazali, sredstva koja je UEFA proslijedila Fudbalskom savezu BiH su nam još na raspolaganju i ubijeđen sam da će veoma brzo naše mlađe kategorije trenirati na našem pomoćnom terenu, a ne na terenima drugih banjalučkih klubova - dodao je Kusturić.

Malbašić

Poslije sporazumnog prekida saradnje sa direktorom Robertom Zrilićem, za vršioca dužnosti imenovan je Stojan Malbašić.

- Moja i vizija uprave o budućnosti Borca su dosta slične i zato sam se u ovom teškom trenutku prihvatio ovog posla. Ubijeđen sam da ćemo se ekspresno vratiti u Premijer ligu BiH i onda ćemo odmah jurišati na titulu - naglasio je Malbašić.

Dragišić

Novi šef stručnog štaba Zoran Dragišić naglasio je da će ekipa u odnosu na onu iz prošle sezone doživjeti velike promjene, ali da se izazova ne boji.

- Još uvijek sa sigurnošću ne mogu reći ko će od postojećeg igračkog kadra ostati, ali je jasno da ću se bazirati na mlade igrače iz naše omladinske škole, kao i fudbalere koji gravitiraju Banjaluci. Raduje povratak golmana Asmira Avdukića na Gradski stadion, jer će njegovo iskustvo sigurno mnogo pomoći da se odmah vratimo u bh. elitu. Neće nam biti nimalo lako, jer će u narednoj sezoni Prva liga biti znatno jača nego ranije, ali se ne bojim izazova - istakao je Dragišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana