Druga liga RS, grupa zapad, 24. kolo: Sloboda stigla Crvenu zemlju

Z. Bajkić, M. Zubović
Druga liga RS, grupa zapad, 24. kolo: Sloboda stigla Crvenu zemlju

BANjA LUKA - Jedinstvo iz Žeravice, trećeplasirani tim na tabeli, poslije Slobode iz Mrkonjić Grada pobijedio je i lidera Crvenu zemlju iz Nove Vesi sa 1:0 u 24. kolu Druge lige Republike Srpske, grupa zapad.

Gol odluke djelo je mladog napadača Srđana Berića koji je iskoristio centaršut sa lijeve strane i asistenciju Zorana Blagojevića te iskosa sa desetak metara pogodio mrežu lidera. Gosti su već u osmom minutu ostali na terenu sa igračem manje pošto je Bojan Vrhovac poslije prekršaja Blagojevića glavom udario domaćeg igrača, pa je arbitar Nebojša Bundalo pokazao žuti karton domaćem napadaču Blagojeviću, a put u svlačionicu gostujućem igraču Vrhovcu. Iako brojčano slabiji na terenu, fudbaleri Crvene zemlje dobro su igrali tokom cijelog meča, stvorili nekoliko povoljnih prilika, ali u završnici Zeljković, Barović i Glamočić nisu uspjeli da ih pretvore u pogotke. Po završetku utakmice gosti nezadovoljni suđenjem nasrnuli su na glavnog arbitra, a u gužvi koja je brzo raščišćena prijavljen je napadač lidera Srđan Barović da ga je udario glavom.

Fudbaleri Slobode iz Mrkonjić Grada savladali su ekipu Ozrena rezultatom 3:0, te se bodovno izjednačili na vrhu tabele sa Crvenom zemljom koja izgubila od Jedinstva u Žeravici. Uz visoku pobjedu Mrkonjićana ovaj meč biće upamćen po teškoj povredi koljena napadača Dalibora Vidovića, ali i po debiju mladog šesnaestogodišnjeg Srđana Gvere. Sloboda je povela golom Inđića u četvrtom minutu. Vidović je oštro šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta se od Mašina odbila do Inđića koji je ubacio u mrežu. Sedam minuta kasnije Mašić je iz penala povisio na 2:0. Lazendić je pobjegao odbrani gostiju, po lijevoj strani idealno uposlio Bogunovića, koga su odbrambeni fudbaleri Ozrena srušili u kaznenom prostoru, pa je sudija Anđić opravdano pokazao na bijelu tačku. Konačan rezultat postavio je Travar u 71. minutu preciznim udarcem sa 25 metara u lijevi ugao Nikolićevog gola.

Utakmica između Pelagićeva i Sloge iz Srpca nije odigrana pošto domaći igrači nisu izašli na teren, iako su gosti i službena lica doputovali. Odluku o eventualnom novom terminu igranja ili kaznama odrediće komesar Druge lige za grupu zapad Milovan Vuković.

- Na sastanku koji je planiran za srijedu donijeće se odluka o ovom slučaju. Sve će biti jasnije kada se saslušaju obje strane, tako da je sada još rano da se govori o eventualnim zaključcima - izjavio je Vuković.

Sloga DIPO je remizirala na svom terenu sa ekipom Ravni. Kod vođstva domaćih od 2:1 glavni sudija Dražen Vasiljević iz Doboja nije svirao očigledan jedanaesterac za domaćina, da bi gosti u finišu meča u 86. minutu poslije greške domaće odbrane uspjeli da izjednače na 2:2. Dva minuta kasnije arbitar je svirao jedanaesterac za domaćina, ali je šut Dalibora Vukelje junak utakmice, golman gostiju Ranko Milanković, zaustavio i zasluženo svojoj ekipi donio veliki bod. 

Rezultati 24. kola

ŠAMAC: Borac - Mladost (KV) 2:1, ŽERAVICA: Jedinstvo - Crvena zemlja 1:0, BANjA LUKA: Krajina - Željezničar (D) 2:0, OMARSKA: Omarska - Župa Milka 1:0, MRKONjIĆ GRAD: Sloboda - Ozren 3:0, BRONZANI MAJDAN: Gomionica - Tekstilac 4:0, GORNjI PODGRADCI: Sloga DIPO - Ravan 2:2, PELAGIĆEVO: Pelagićevo - Sloga (S) nije igrano. 

Plasman

1. Crvena zemlja 60, 2. Sloboda       (MG) 60, 3. Jedinstvo (Ž) 42, 4. Sloga (S) 39, 5. Omarska 37, 6. Borac (Š) 36, 7. Župa Milka 36, 8. Gomionica 34, 9. Pelagićevo 32, 10. Ozren 31, 11. Mladost (KV) 27, 12. Ravan 25, 13. Željezničar 24, 14. Krajina 22, 15. Sloga DIPO (-3) 21, 16. Tekstilac 13. 

Parovi 25. kola

U utakmicama 25. kola, koje je na rasporedu u nedjelju, 2. maja sastaju se: PELAGIĆEVO: Pelagićevo - Jedinstvo (Ž), SRBAC: Sloga - Sloga DIPO, MEĐEĐA: Ravan - Borac (Š), KOTOR VAROŠ: Mladost - Gomionica, DERVENTA: Tekstilac - Sloboda (MG), PETROVO: Ozren - Omarska, MILOSAVCI: Župa Milka - Krajina, NOVA VES: Crvena zemlja - Željezničar (D)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana