Dragan Bajić, trener Igokee: Opstanak u ABA i dalje prioritet

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener Igokee: Opstanak u ABA i dalje prioritet

Laktaši - Slavljem nad Mornarom u 12. kolu ABA lige košarkaši Igokee koliko-toliko su se osvetili Baranima za eliminaciju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Aleksandrovčani su trijumfovali rezultatom 74:69 i upisali drugu pobjedu zaredom na svom parketu, a treću u nizu. Trener domaćih Dragan Bajić bio je prezadovoljan trijumfom nakon kojeg je njegova ekipa ostala u gornjem dijelu tabele i za sada je najprijatnije iznenađenje takmičenja.

- Čestitam svojim momcima koji me oduševljavaju iz utakmice u utakmicu i daju više od svog maksimuma. Napravili smo veliki posao sa sedam pobjeda i najprijatnije smo iznenađenje lige. Vjerujem u momke sa kojima radim i da nećemo stati na ovome. Kada smo se tokom lige susreli sa tri najjače ekipe (Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita) nisam očekivao da možemo skinuti skalp nekome od njih, ali sam rekao da ćemo taj period iskoristiti da pojačamo trening za naredne mečeve, jer smo dosta izgubili na početku sezone pripremajući se za kvalifikacije za Ligu šampiona. Ove tri pobjede plod su tog rada, ali ne treba da se zanosimo i vjerujem da će momci čvrsto ostati na zemlji - rekao je Bajić.

Podsjetio je da je jedini cilj ekipe ove sezone opstanak u društvu najboljih ekipa sa Jadrana.

- Sjetite se Tajfuna prošle sezone koji je u jednom trenutku imao sedam pobjeda i bio najsigurniji od svih klubova koji su se borili za opstanak pa poslije nije dobio nijednu utakmicu. U vrhu smo tabele, ali se ambicije ne mijenjaju. Opstanak je prioritet i biće nam veoma teško da nastavimo ovakvim ritmom pošto se ostale ekipe pojačavaju dok mi ostajemo sa istim sastavom. Ni u gostima ni na domaćem terenu nismo favoriti ni protiv kojeg tima u ABA ligi gledajući njihove sastave koje imaju - istakao je Bajić koji će sa svojim timom iduće subote od 21 čas gostovati kod Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana