Далибор Даниловић, генерални секретар КС РС: Савез талац Обрадовића

Милан Зубовић
Далибор Даниловић, генерални секретар КС РС: Савез талац Обрадовића

Бањалука - Бивши генерални секретар Кошаркашког савеза Републике Српске Драгољуб Обрадовић тужио је КС РС за неисплаћене плате због чега је блокиран рачун Савеза.

Према ријечима актуелног генералног секретара КС РС Далибора Даниловића, Обрадовић од тренутно потражује 4.900 марака за несиплаћене плате.

- Обрадовић је тужио Савез и износ прве тужбе је 4.900 марака, а стићи ће нам још двије јер он потражује приближно 33.350 марака као надокнаду за своје бруто личне дохотке из 2013. године. Практично испада да је он тужио сам себе јер је по Статуту одговорно лице и током наведеног периода обављао функцију генералног секретара уз мјесечну плату од 1.700 марака нето. Он је био и одговоран за исплату средстава. Од септембра прошле године па до сада имао је 1.000 марака, више него поједини доктори наука. При том ништа није радио, ометао рад органа у Савезу и довео га до просјачког штапа. Задужио је КС РС на све стране што ми сада морамо да санирамо. Исплаћивали смо га док смо могли, али сад немамо средстава. Угрожен ја камп кадетских репрезентација Републике Српске који се траба одржати од 21. до 28. јула у Бањалуци - изјавио је Даниловић који је истакао да ради као волонтер и не прима плату од Савеза.

.

Додао је да је укупан дуг Савеза 66.300 марака на 30. јун 2014. године, а од тога 55.300 марака се дугује бившем генералном секретару и техничком секретару. Остатак дуговања односи се на остале запослене чланове Савеза, сараднике, савјетнике...

- Обрадовић нам је оставио око 2.700 дуга за струју, те 2.268 марака роштиљници АД из Бањалуке на име "репрезентације". Оставио нам је бројне дугове према фирмама са којима се сарађивало током посљедњих година. Зато Савез сада не може да функционише и сва средства што нам легну на рачун иду Обрадовићу за његове накнаде. Буквално КС РС је постао његов талац! Сваки дан очекујемо нове тужбе за неплаћене рачуне које не знамо ни да постоје јер нису евидентирани у Савезу - казао је Даниловић који додао да КС РС потражује 25.000 марака, углавном од клубова.

Тужба

Доскорашњи генерални секретар Драгољуб Обрадовић потврдио је да тужио Савез јер како је навео није могао да нађе заједничко рјешење са садашњим руководством.

- Водио сам Савез 21 годину и он је био један од најбољих, а  ови што га сада воде су га уништили. Договорили смо начин исплате, али они нису поштовали рокове па сам тужио Савез. Себи су исплаћивали плате, а мени нису па нисам имао друго рјешење. Да су хтјели пролонгирати изашао бих им у сусрет, али овако нисам хтио - изјавио је Обрадовић.

Он је још додао да је са руководством Савеза договорио да му се у наредне двије године, колико му је остало до пензије, исплаћује плата од 820 марака плус минули рад.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана